Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Glädjebeskedet till Victoria och Daniel om prins Oscar

22 jan, 2021, 05:00 
Prins Oscar Prins Daniel Kronprinsessan Victoria
Prins Oscar har drabbats hårt av pandemins konsekvenser – men nu ljusnar det äntligen för Victorias och Daniels son.
Annons
Coronaviruset: Så har det slagit mot kungahusen – drabbade och dödaBrand logo
Coronaviruset: Så har det slagit mot kungahusen – drabbade och döda

Äntligen! Nu får prins Oscar snöra på sig fotbollsdojorna och börja träna med laget igen. Och prinsessan Estelle kan jazza loss på dansträningen med sina tjejkompisar. Detta efter glädjebeskedet att alla organiserade fritidsaktiviteter för barn nu kan öppna igen efter den en månad långa nerstängningen.

Vi kan nog vara rätt säkra på att det firades på Haga slott i går.

Prins Oscar fotboll boll
Ge Oscar en boll och han börjar dribbla direkt.

Det gör prinsessan Estelle och prins Oscar på fritiden

Prins Oscar är ju en liten mini-Zlatan, en kunglig fotbollskille med en vass högerfot som i vanliga fall brukar finslipa formen tillsammans med ett gäng andra smågrabbar som är födda 2016, precis som han själv. Det är dock inte officiellt i vilken klubb som Oscar tränar, men alla vet ju att pappa Daniel är inbiten AIK:are, och dessutom bor ju familjen i Solna.

Annons

I höstas dök hela laget med fyraåringar upp på kvarterskrogen Cassi på Östermalm i Stockholm (ja mamma Victoria var också med) och sedan åt alla fotbollsgrabbarna grillkorv och pommes frites iförda sina fotbollströjor med idolernas namn på ryggen.

Lika glad är nog prinsessan Estelle som nu kan återvända till sina danslektioner. Hon har i flera år gått på Base23, den exklusiva dansskolan på Östermalm som är grundad av hovdansaren Annelie Alhanko.

Prinsessan Estelle dansar
Det märks att Estelle har gått i dansskola...

Så här sa prins Daniel på Idrottsgalan 2021 i veckan:

– I vanliga fall skulle idrottshallar runtom i Sverige fyllas av ljuden från springande fötter, studsande bollar och tränarnas rop: ”Bra!”, ”Kom igen!”, ”Du fixar det här!” Det skulle hoppas under basketkorgar, över ribbor och från trampoliner. Nya hinder skulle klaras. Rädslor övervinnas. Självkänsla och gemenskap byggas starkare.

Prins Daniel Idrottsgalan 2021
Prins Daniel höll sitt peppiga tal hemifrån Haga.

– Men ikväll är det inte så. Ikväll står ishallar, simhallar, gympasalar och ridhus tomma och tysta i väntan på att pandemin ska avta. Men vid någon tidpunkt – förhoppningsvis snart – kommer det att förändras. Och då är det dags att växla upp!

Foto: TT, Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, Kungliga Hovstaterna, SVT.

Annons