Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis Estelle 10 år – se Victorias och Daniels nya bild på prinsessan!

23 feb, 2022, 08:02 
En liten prinsessa har blivit stor. I dag fyller Estelle tio år – och hon firas kungligt: Efter skolan blir det kalas på Haga.
Annons
GRATTIS ESTELLE! Här är dina första 10 år – på filmBrand logo
GRATTIS ESTELLE! Här är dina första 10 år – på film

Grattis Estelle!

I dag får Victorias och Daniels förstfödda blåsa ut hela tio ljus på tårtan, en stor dag och en viktig milstolpe i prinsessan Estelles liv.

Och som vanligt firas vår tids Hagasessa med en nytagen födelsedagsbild!

Den här gången har fotograferingen ägt rum på Kungliga slottet, och inte hemma på Haga som tidigare, och det är en glad tioåring som möter vår blick. Och tänk att hon har vuxit så mycket sedan i fjol!

Annons
Födelsedagsbilden på prinsessan Estelle 10 år
Nya bilden på prinsessan Estelle!

När du läser det här så har prinsessan Estelle redan hunnit bli ordentligt hyllad hemma på Haga. I kronprinsessfamiljen firas födelsedagarna alltid med allt det där vanliga som hör till: Tårta på sängen, födelsedagspresenter och så förstås sång av mamma Victoria, 44, pappa Daniel, 48, och lillebror Oscar, snart 6. Och gjorde de som de brukar så klämde de i med Ja må du leva även den här gången.

Prinsessan Estelle
Födelsedagsbarnet!

Men detta är också en vanlig skoldag för prinsessan Estelle, som går i trean på Campus Manilla på Djurgården, och en vanlig arbetsdag för kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Annons

Victoria ska bege sig till Försvarsmaktens högkvarter på Östermalm i Stockholm, där ännu en utbildningsdag väntar i den utbildning som hon just nu genomgår inom Försvarsmakten.

Och Daniel ska sätta sig i bilen och rulla i väg till Kungliga slottet, för att ha möte med ett antal njurforskare inför World Kidney Day om två veckor.

Så firas prinsessan Estelle på 10-årsdagen

– Prinsessan firas traditionsenligt på morgonen. Därför väntar skola och föräldrarna arbetar. På eftermiddagen fortsätter firandet på Haga med familjen privat, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Haga slott. Här fortsätter firandet i eftermiddag.

Vi håller tummarna för att prinsessan Estelle får en kul dag och ett fint kalas. Moster Madeleine och kusinerna får ju nöja sig med att gratta via datorn, men morfar kungen och mormor drottningen brukar aldrig missa att fira Estelle på Haga, och förhoppningsvis hänger även prins Carl Philip och prinsessan Sofia med på kalaset med sina barn Alexander, 5, Gabriel, 4, och Julian, elva månader.

Annons
Prinsessan Estelle Drottning Silvia Mormor
Prinsessan Estelle med mormor Silvia 2020.

Foto: Linda Broström/Kungliga Hovstaterna, TT

Foto: TT.

Annons