Gravidbeslutet har gjort vännerna rasande

Prins Harry har beslutat sig för att slå sig fri från det brittiska kungahuset.Men han har även stått för en grovstädning i sin vänskapskrets.


Meghan stannade kvar i Kanada när prins Harry for till England för att mäkla fred med drottning Elizabeth efter beskedet att han tänker avstå sin kungliga plikter. Harry fanns på plats när drottningen kallade till ett specialinsatt krismöte på slottet Sandringham.

Harry och Meghan

Men enligt People Magazine har man länge kunnat se tecken på att Harry har avskärmat sig från sitt tidigare liv – det han hade innan han träffade Meghan. Flera i hans tidigare bekantskapskrets känner att Harry kapade alla band när Meghan blev gravid med sonen Archie.

– De flesta har inte hans mobilnummer längre. De förstår att män ofta får sämre kontakt med sina vänner när de gifter sig, men det har ändå uppstått mycket irritation eftersom de stått varandra så nära så länge, säger en källa till tidningen.

“Mycket ont blod”

Harry gjorde på söndagen ett uttalande om bakgrunden till beslutet att göra sig från från kungahuset.

– När Meghan och jag gifte mig var vi förväntansfulla, vi var hoppfulla, och vi var redo att tjäna landet. Därför ger det mig stor sorg att vi har kommit ända hit. Beslutet som jag har tagit att jag och min fru ska dra oss tillbaka är inget jag tar lätt på. Det var så många månader av samtal efter så många års utmaningar. Och jag vet att jag inte alltid har gjort rätt, men nu hade jag inget annat val, sa han då.

En person med insyn säger att Harry och Meghan agerade motvilligt när de fattade sitt beslut.

– De hade inte velat hantera detta så här, men de var tvungna. Det finns så mycket ont blod i den här familjen, det är en giftig stämning, säger personen.

Foto: TT