Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grete Qvibergs svåra situation efter sambons död – tvingad att flytta ut direkt: ”Inget bra slut”

26 jan, 2023, 18:30 

Grete Qviberg tvingades flytta ut direkt från våningen på Östermalm efter Kent Löwenbergs död.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Grete Qviberg förlorade sin stora kärlek Kent Löwenberg i början av augusti förra året. Han avled hastigt efter att ha hittats död i badrummet på deras lantställe i Stockholms skärgård.

Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

– Jag är i chock. Det som hänt är jättesvårt. Jag mår som du förstår jättedåligt, sa Grete Qviberg till Svensk Dam.

Under sorgeprocessen fick hon stort stöd av barnen Nina, Anja och Andreas, som hon har från äktenskapet med kungens nära vän Anders ”Aje” Philipson”, och sonen Christian från sitt äktenskap med affärsmannen Per Jacobsson.

Annons
Grete Qviberg och Kent Löwenberg
Kent Löwenberg avled hastigt i augusti förra året.

Tvingades flytta ut direkt

Strax efter dödsfallet tvingades hon lämna parets våning på Östermalm. I testamentet hade Kent Löwenberg skrivit att Grete Qviberg bara hade tre månader på sig att flytta ut, rapporterar Aftonbladet.

Grete Qviberg säger till tidningen att Kent Löwenberg bestämt att hans fyra barn skulle ärva alla tillgångar och egendomar.

– De får precis allt och det får de gärna, jag är inte så pryltokig som många tror, men sättet man gör det på… Enligt Kents testamente skulle jag lämna allt på tre månader där jag har bott i 17 år och som vi har byggt upp tillsammans. Det var jobbigt för mig och det blev inget bra slut, säger Grete Qviberg.

Annons

– Man känner tydligen inte varandra. Man är med någon så länge och delar allting, sedan när man skiljer sig eller de dör, då kommer det plötsligt fram vem personen egentligen var.

Grete Qviberg om nya lägenheten

Grete Qviberg har nu flyttat ut från våningen på Östermalm och in i en ny lägenhet i Stockholm. Hon vet inte vad framtiden har att vänta, men säger att hon inte deppar över läget.

– Efter det här med flytten ­kommer mitt nya liv att börja. Jag har ett bra nätverk med kompisar och jag åker ibland ut till min dotter och träffar henne och barnbarnen. Men jag vet inte vad som händer.

Grete Qviberg
Grete Qviberg har nu flyttat in i en ny lägenhet i Stockholm.

Foto: TT

Annons