Haakons försvar efter påhoppen mot Mette-Marit

haakon försvarar mette-marit

Kronprinsessan Mette-Marit fick utstå mycket kritik när hon var ny i det norska kungahuset. Men Haakon klev fram och försvarade sin hustru.

Mette-Marit är i dag en självklar medlem i den norska kungafamiljen och en hyllad kronprinsessa, som hela landet älskar. Men till en början hade hon det ganska tufft och var inte alls accepterad av alla.

När det blev känt att kronprinsen hade förälskat sig i en ensamstående småbarnsmamma, som hade haft en romans med en man som var dömd för narkotikaninnehav, började medierna snabbt ge sig på Mette-Marit.

Och åsikter om att hon var olämplig som kronprinsessa började snabbt sprida sig i Norge.

Det här tongångarna ville Mette-Marit, och framförallt Haakon, sätte stopp för före bröllop. Paret bjöd därför in ett hundratal journalister och fotografer till en omtalad presskonferens i slottets balsal. Och de har nog aldrig varit så öppna som de var, där och då.

haakon och mette-marit

Haakon försvarade sin blivande hustru, Mette-Marit Tjessem Høiby, under en omtalad presskonferens.

– Mitt ungdomsuppror var ganska mycket starkare än många andras, tror jag. För mig var det viktigt att leva tvärt emot vad som var accepterat. Det ledde till att jag levde ganska utsvävande. Jag vistades i en miljö där detta testades, och vi gick över gränser.

– Det har varit en väldigt dyrköpt erfarenhet för mig, som har tagit mig lång tid att bearbeta. Och för att det inte ska finnas några tvivel om var jag befinner mig i dag vill jag använda denna möjlighet till att ta avstånd från narkotika.

– Är det konstigt att jag älskar den här flickan?, sa Haakon och klappade sin blivande brud på kinden.

Matte-Marit och Haakon

Kronprinsparets kärlek står stark, än i dag.

Foto: TT