Han fick inte vara med på kungafamiljens bilder: "Fruktansvärda hatkampanjer"

Kungafamiljen

Pontus Lundahl/TT
Kungafamiljen har släppt nya bilder. Men en specifik individ fick inte vara med på fotona.
Här är kungafamiljens bästa vänner!
Slå på ljud

Kronprinsessfamiljen och kungaparet begav sig ut i snön förra helgen. Våra kungligheter trotsade kylan, trädde på sig längdskidorna och såg till att ha med sig fotografer från TT. Resultatet blev de charmigaste bilderna på länge.

Men la ni också märke till att någon saknades?

Han fick inte vara med på kungafamiljens bild

Kungafamiljen

Stackars Rio fick inte vara med på skidturen.

På bilderna kunde vi tydligt se att kungaparets älskade hund Brandi var med på utflykten. Men var fanns kronprinsessan Victorias älskade Rio?

Han fick tydligen stanna hemma, när husse och matte gav sig ut för att roa sig. Tur då att Victoria hade med honom när hon spelade in en video för Världsnaturfonden tidigare i veckan.

Kronprinsessan Victorias hund Rio är blandras

Men det finns också en risk med att ha med Rio på bild. Den ilskna debatten som omgärdat honom kan dra igång igen.

Rio är nämligen en cavapoo, en blandrashund. En mix mellan pudel och cavalier king charles spaniel. Det här är inte helt okontroversiellt, vilket Victoria fick erfara i kommentarsfältet under kungahusets första bild på Rio.

“Tråkigt att dom som representerar Sverige väljer bort seriösa svenska uppfödare som följer Svenska kennelklubbens riktlinjer för hälsosam avel i förmån till en blandras. I den positionen dom är tycker jag man ska vara ett föredöme o inte stödja denna blandrasavel”, skrev en användare, som var långtifrån ensam om sin kritik.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

"Fruktansvärda hatkampanjer"

I samband med köpet av Rio talade Svensk Dam med Vivian Lindblom Loftén, grundaren av blandis.se, ett register som välkomnar både en– och flerrasiga hundar.

Hon underströk att blandhasrundar kan väcka starka, nästan hatiska reaktioner bland hunduppfödare med en mer ortodox syn på saken.

– Det är så laddat. Jag blir förvånad. Att hata någon för att man köper en blandrashund… det är så förgiftat. Jag förstår det inte, sa Vivian då.

– Det kan bli helt fruktansvärda hatkampanjer. Victoria och Daniel har genomlevt några veckor av helvetet nu. Jag tycker att det kan vara viktigt att man ska prata med varandra och diskutera. Det ska få finnas forum för människor som ska avla blandraser, där de kan få veta vad man ska tänka på, just så att allt går rätt till.

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka

LÄS MER: Så fick Victoria och Daniel sina superkroppar