Han pekas ut som Harrys riktiga pappa – har hållit sig undan i alla år

12 jan, 2023, 13:00 

Prins Harry berättar nu själv om ryktena.

Annons

Prins Harry fortsätter att vara i ropet. Med boken ”Den andre” har han nu blivit ett hett ämne i media och skapat rubrik efter rubrik, där han kommer med flera nya avslöjanden om sin uppväxt i den kungliga världen.

Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju

I boken berättar han bland annat om ryktena att kung Charles inte är hans riktiga pappan. I flera år fanns det misstankar om att det i själva verket var prinsessan Dianas tidigare älskare James Hewitt som var hans far.

Prins Harry berättar om ryktet i boken Spare
I sin nya bok skriver prins Harry om bisarra ryktet att James Hewitt skulle vara hans far.

Harrys ilska: ”Inget roligt skämt”

Recept.se Nyhetsbrev

Harry skriver i boken att Charles hela tiden garvade åt ryktena och viftade bort misstankarna. Ibland kunde han även dra ett skämt och spinna vidare på att han inte skulle vara Harrys pappa.

Annons

– Vem vet om jag verkligen är din riktiga pappa? Kanske är din riktiga far på Broadmoor (ett psykiatriskt sjukhus reds anm.), min käre pojk!

”Det var inget roligt skämt med tanke på att ryktena på den tiden handlade om att min riktiga pappa var en av min mammas tidigare älskare”, skriver Harry enligt NBC News.

Kung Charles
Kung Charles var, enligt Harry, väldigt road av ryktena och gillade att skoja med Harry.

Så förstod Harry att James inte var hans pappa

James Hewitts och Dianas kärleksaffär uppmärksammades i slutet av 90-talet. En av anledningarna till att ryktet fick så stort fäste var för att James Hewitt, likt Harry, hade rött hår.

Harry tyckte inte det var speciellt roligt att läsa om ryktena, men han försökte finna ro i vetskapen att Diana träffade James Hewitt långt efter att han föddes. Han antecknade på en lapp:

Annons

”Glöm inte att din mamma träffade Hewitt långt efter att du föddes, historien var helt enkelt för bra för att media skulle släppa taget”.

James Hewitt
James Hewitt har pekats ut som Harrys riktiga pappa.

Foto: TT

Annons