Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Händelsen med Madeleine i Florida – blivit skriverier utomlands

Prinsessan Madeleine och Chris O'neill

Nu uppmärksammas fruktansvärda händelsen!

Madeleines romantiska kärleksögonblick med Chris – allt filmas!
0:21

Efter reklamen: Madeleines romantiska kärleksögonblick med Chris – allt filmas!

(0:21)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine, 40, bor sedan en tid tillbaka i Florida med maken Chris O'Neill, 48, och barnen Leonore, 8, prins Nicolas, 7, och Adrienne, 4. Men vistelsen har kantats av flera otäcka incidenter.

För drygt tre år sedan, 2019, kunde Svensk Dam avslöja att familjen utsatts för ett hemskt inbrott. Tjuvarna hade dessutom lyckats ta sig in i ett av barnrummen.

Efter den fruktansvärda händelsen kunde familjen inte bo kvar i bostaden. Strax efter flyttade de in i en ny lyxvilla i Pincerest, ett av de finaste områdena i Miami, för att återigen finna trygghet.

Chris O'Neill krävde säkerhetskontroll

Men det var tydligt att inbrottet satt djupa spår hos prinsessan Madeleine och familjen. Chris O'Neill bad om en hemlig säkerhetsrapport från polisen, som genomförde en noggrann säkerhetsgenomgång av nya bostaden.

– Vi kommer ut och gör en utvärdering av ditt hus. Vi kollar på vad som är dess styrkor och svagheter, och ger våra rekommendationer om vad man kan göra ur ett säkerhetsperspektiv; om det är något man bör ändra, eller något man bör göra på ett annat sätt, sa Jason Cohen, polischef i Pinecrest, till Expressen.

Tjuvarna kom över flera dyrgripar och ägodelar värda miljonbelopp. Bland annat stals flertalet dyrbare och exklusiva klockor, vilket Svensk Dam tidigare avslöjat.

Polisrapporten avslöjar: Detta tog tjuvarna från Madeleine och Chris i miljonkuppen

Händelsen orsakar skriverier utomlands

Familjen har också beviljats en så kallad bevakningsorder och bostaden har hamnat på en särskild bevakningslista, vilket sker när man kräver ökad säkerhet och polisnärvaro.

I maj rapporterade Expressen att polisen gjort över 100 besök på adressen sedan bevakningsordern verkställdes 2020. Det handlar om förebyggande kontroller och besöken varar oftast inte mer än tio minuter.

Även norska Se och Hör har uppmärksammat händelsen. De skriver att rum, staket och grindar undersöktes innan prinsessan Madeleine och familjen flyttade in i lyxvillan

Polisen ska under besöken inte upptäckt några brottsliga aktiviteter och inga vidare åtgärder ha behövt vidtas.

Madeleine och Chris O'Neill

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Karin Törnblom/TT

Foto: TT