Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Polisrapporten avslöjar: Detta tog tjuvarna från Madeleine och Chris i miljonkuppen

03 mar, 2020, 13:10 
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill föll offer för inbrottstjuvar i Florida.Polisens officiella rapport avslöjar exakt vad prinsessparet fick stulet från sitt hem.
Annons

Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’NeillBrand logo
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’Neill

Prinsessan Madeleine, maken Chris O’Neill och barnen Adrienne, Leonore och Nicolas var med om en omskakande upplevelse i fjol. Deras förra bostad i lyxområdet Pinecrest utsattes för ett inbrott, vilket Svensk Dam var först med att berätta.

– Prinsessan Madeleine och Chris har haft inbrott och Madeleine vågar inte bo kvar i huset, berättade uppgiftslämnaren.

Svensk Dam har varit i kontakt med polisstationen i Pinecrest och fått den officiella polisrapporten. I den kan man läsa om händelsen – och exakt vad som blev stulet. Klart är att det rör sig om riktiga dyrgripar, ägodelar som sammanlagt är värda miljonbelopp. Man förstår att Chris och Madeleine blev bedrövade när de insåg vad som hade försvunnit.

Sida ur polisrapporten som Svensk Dam tagit del av.
Sida ur polisrapporten som Svensk Dam tagit del av.
Annons

Listan – det här blev stulet från prinsessan Madeleine vid inbrottet

Flertalet klockor finns med på listan över stöldgodset. Chris har en stor samling lyxklockor, de flesta är vintage-modeller köpta från handlare i New York.

 • En Cartier-modell som har ett värde av ungefär 190 000 kronor.
 • En Rolex Daytona 6263 – vilket är en av Chris favoritklockor. Klockexperten Jesper Marchesini har tidigare sagt följande om den här specifika modellen, som är väldigt sällsynt: “Den är i princip omöjlig att komma över. Kan bara köpas via vintagehandlare eller auktion.” En Rolex Daytona kan, som ny, kosta ungefär 900 000 kronor.
Chris älskar sina Rolex-klockor. Här är en av hans Daytona-modeller.
Chris älskar sina Rolex-klockor. Här är en av hans Daytona-modeller.
En annan av Chris Daytona-klockor av märket Rolex.
En annan av Chris Daytona-klockor av märket Rolex.
 • En Rolex Datejust från sent sjuttio- eller tidigt åttiotal. Den är tillverkad i rostfritt stål med vitguldkrans. Som begagnad kostar den ungefär 40 000 kronor som samlarobjekt.
Annons
Madeleine fick en Rolex Datejust i gåva från Chris.
Madeleine fick en Rolex Datejust i gåva från Chris.

Madeleine har också blivit av med flera dyrbara smycken.

 • Flera armband av märket Hermes. Som nya kostar Hermes-armband i snitt mellan 6000 och 9000 kronor styck.
 • Två örhängen från Oscar de la Renta. I nyskick kostar örhängen av det här märket mellan 3000 och 10 000 kronor styck.
 • Två armband från Bottega Veneta. Kan kosta upp till 20 000 kronor. Madeleine har även mist ett halsband från Bottega Venta i stölden – och dessa kan kosta allt mellan 5000 och 50 000 kronor styck.
 • En ring från Ebba Brahe, designad av svenska designern Charlotte Ramel. Madeleine har tidigare burit en modell gjord i 18 karats guld, smyckad med diamanter.
 • Ett par örhängen med Baroque-pärlor. Det kan faktiskt röra sig om samma par som Madeleine fick i gåva från svärmor Eva O’Neill när hon och Chris förlovade sig.
Madeleine med sina Baroque-pärlor, som hon fick från svärmor Eva.
Madeleine med sina Baroque-pärlor, som hon fick från svärmor Eva.
 • Halsband och örhängen från märket Marni – en känd Madeleine-favorit. Hon har bland annat burit örhängen från Marni i samband med Riksmötets öppnande 2016. Smycken av det här märket kan kosta ungefär mellan 3000 och 5000 kronor.
Annons
Madeleine i sin Marni-örhängen.
Madeleine i sin Marni-örhängen.
 • Två halsband från Lanvin, också ett favoritmärke för Madeleine. Halsband från Lanvin kan kosta upp till 10 000 kronor.
 • Ett smycke från Hemmerle, ett väldigt välrenommerat juvelhus. Deras smycken görs i mycket liten upplaga. Nyligen såldes ett par Hemmerle-örhängen på auktion för 320 000 kronor.
 • Ett armband designat av Sophie by Sophie för Childhood, organisationen som grundades av drottning Silvia och som Madeleine sköter i USA. Armbandet har burits av både mor och dotter.

Chris blev av med manschettknappar

Men det är inte bara Madeleine som blivit av med värdefulla ägodelar. Chris har fått flera par exklusiva, juvelbeströdda manschettknappar stulna. Tre par är av modellen Lapis Lazuli och har troligen köpts på lyxbutiken Aspinal of London. Där kan ett par manschettknappar gå för ungefär 9000 kronor.

Chris hade sett till att flera av familjens ägodelar låg i kassaskåp. Ett kassaskåp fick tjuvarna med sig, det andra blev skadat i stölden.

 

Annons