Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Händelsen med prins Daniel i Ockelbo – nya bilden avslöjar

09 mar, 2024, 12:00 
Prins Daniel står i fokus hemma i Ockelbo – och det är en särskild händelse som dras upp till ytan.
Annons

Prins Daniel växte som bekant upp i Ockelbo, industriorten utanför Gävle, där hans familj fortfarande bor kvar.

Nu är Ockelbo nästintill synonym med Daniel, och det är nog inte många som inte tänker på just prinsen när orten kommer på tals. Han tar ju varje chans han får att hylla sina rötter! Men nu är det dags för Ockelbo att hylla Daniel.

Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!Brand logo
Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!

Prins Daniel hyllas i Ockelbo – fina beslutet

I tidningen Arbetarbladet uppmärksammar man nämligen att Perslundaskolan i Ockelbo invigt en "Hall of fame" i skolkorridoren. Kriterierna var enkla: man ska ha gått i Perslundaskolan, och ha uppnått någon slags framgång.

Totalt hänger tolv portätt på väggen vid invigningen – och ett är betydligt större än de andra. Prins Daniel är nämligen en av dem som suttit bakom skolbänken och busat i korridorerna på Perslundaskolan, och prinsens porträtt tar upp den större delen av väggen. Kungligt värre!

Annons

Daniel blir säkerligen mycket stolt när han får reda på detta, och kanske kommer han ta sig en sväng förbi nästa gång han är i Ockelbo. Han har nämligen besökt sin gamla skola flera gånger sedan han blev prins.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel utanför prins Daniels gamla skola
Kronprinsessparet besökte Daniels gamla skola när de var i Ockelbo 2011.ANDERS WIKLUND / TT

Prins Daniels ord om skolgången berör

År 2016 återinvigdes Perslundaskolan efter en större renovering, och prins Daniel var hedersgäst och talade vid invigningen. Då blev det tydligt att det är en plats som betytt mycket för honom.

– För alla oss som växt upp här i Ockelbo är Perslundaskolan en gemensam nämnare. Alla har gått här. Och alla vi som har gått här har haft drömmar. En del har varit storslagna, andra mer diffusa. En bra skola ger utrymme för drömmar och för drömmar att växa, sa prinsen i sitt invigningstal och fortsatte:

– Här får man lära sig att den egna insatsen gör skillnad och att goda resultat kommer av hårt arbete.

Under besöket tog sig Daniel en rundtur i skolan, och fick sig en rejäl nostalgitripp. Han gjorde också klart att han skötte sig under åren på Perslunda:

– Jag fick aldrig kvarsittning!

Foto: TT

Annons