Händelsen med Silvias bordsherre – drottningen lämnad i sista stund: ”Tråkigt”

30 nov, 2022, 18:00 
Drottning Silvia

Bordsplaceringen ändrades i sista sekund – efter olyckliga händelsen.

Annons
10 kungliga brudklänningar vi aldrig glömmer
10 kungliga brudklänningar vi aldrig glömmer

Det blev en afton fylld av vackra klänningar. När kungafamiljen bjöd in till den traditionella riksdagssupén hade politikerna tagit på sig sina allra finaste kläder och såg ut att stråla som aldrig förr.

Prinsessan Sofia bar en grön sammetsdröm, drottning Silvia en mörkblå klänning och kronprinsessan Victoria en elegant långklänning, som hon kompletterade med en glittrig clutch.

Ett stort antal paradrum var uppdukade och kungligheterna och politikerna såg ut att vara på ett strålande humör när de satte sig vid bordet för att samtala och supera.

Recept.se Nyhetsbrev

Oron efter Andreas Norlén frånvaro

Drottning Silvia hade förste vice talman Kenneth G Forslund och statsminister Ulf Kristersson som bordsherrar, medan kung Carl Gustaf satt med andre vice talman Julia Kronlid och statsrådet Ebba Busch.

Annons

Däremot saknades talman Andreas Norlén. I kommentarsfältet på kungahusets Instagram var det många oroliga röster som hörde och folk undrade varför han inte syntes på någon bild.

”Drottningen hade roligt bordssällskap. Men var inte talmannen med?”, skrev en person.

Andreas Norlén: ”Självklart tråkigt”

Nu kan Svensk Damtidning avslöja att bordsplaceringen blev ändrad i sista sekund.

Tanken var att Silvia skulle sitta med talman Andreas Norlén, men han tvingades ställa in på grund av sjukdom och istället fick Kenneth G ta hans plats.

Andreas Norlén säger till Svensk Damtidning att det var tråkigt att inte kunna vara med på festligheterna.

– Riksdagssupén har mer än hundraåriga anor så det var självklart tråkigt att inte kunna delta. Jag har hört från ledamöter och sett på bilder att det var en fin och minnesvärd kväll i slottets unika miljö och det gläder mig, säger talman Andreas Norlén.

Andreas Norlén
Andreas Norlén tvingades ställa in i sista sekund på grund av sjukdom och drottning Silvia fick en ny bordsherre i Kenneth G Forslund.

Foto: TT

Annons