Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Händelsen med Sofia på Nobelmiddagen sprids i utlandet: ”Hon ser…”

12 dec, 2023, 14:00 

Händelsen med prinsessan Sofia sprids världen över.

Annons

Prinsessan Sofia har en vana att göra storstilad entré. När det vankas Nobelfest vet man att hon kommer stråla som om det inte fanns någon morgondag och höja glamourfaktorn rejält.

GLAMCHOCK! Här anländer kungafamiljen till privata Nobelpartyt på Kungliga slottetBrand logo
GLAMCHOCK! Här anländer kungafamiljen till privata Nobelpartyt på Kungliga slottet

Inför årets stora fest gjorde hon ingen besviken, visade att hon kan bära både svart och rött, kompletterat med det diadem som hon fick av kungaparet i bröllopsgåva 2015.

– Sen har hon ett väldigt maffigt och stort statementhalsband. Hon bar en klänning med inte så mycket färg, men som hon kombinerade med ett stort statementhalsband och det var kul att se, sa smyckeexperten Hanna Hellberg till Svensk Dam i samband med Nobelfesten.

Annons
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia visade varför hon är en av höjdare när det kommer till Nobelooken.

Prinsessan Sofias galna succé

Dagen efter, när kungen anordnade en middag för Nobelpristagarna, var det dags för nästa succé. Då dök Sofia upp i en röd drömklänning, återigen med det favoritdiadem som hon bar dagen innan.

Vid sin sida hade hon prins Carl Philip. Likt Sofia var han väldigt stilig, men när Sofia väl har bestämt sig för att visa upp sitt öga för mode hamnade även han lite i bakgrunden.

Detta blev tydligt när det var dags för modeexperterna att göra sina röster hörda. På flera håll var det många som berömde Sofias klädval och superlativerna haglade när man skulle beskriva hennes outfit.

Annons
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia tog över rampljuset när hon dök upp i en röd drömklänning i samband med kungens middag för Nobelpristagarna.

Hyllas stort: ”WOW”

Det kungliga modekontot Royal Fashion Police har självklart uppmärksammat Sofias outfit, och i kommentarsfältet är det många som jublar och hyllar prinsessans modebeslut.

”Detta är ett stort WOW”, skriver en person.

”Vilken underbar röd klänning! Du är fantastiskt vacker!”, skriver en annan.

Foto: TT

Annons