Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Händelsen på galafesten väcker starka känslor – orden om Frederiks beteende

13 sep, 2022, 20:30 
Kronprins Frederik och drottning Margrethe

Nu pratas det om händelsen på galafesten!

Annons
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!Brand logo
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!

Drottning Margrethe firar 50 år på tronen och under helgen kulminerade det i ett två dagar långt firande. Kungligheter från alla världens hörn var på plats och tog del av den feststämning som hängt i luften hela året.

Självklart var vårt kungapar på plats för att ta del av det stora firandet. Under lördagen besökte de Det Kongelige Teater för att bevittna en storslagen och välkomponerad föreställning.

Samtidigt kantades dagen av sorg efter drottning Elizabeths bortgång. Föreställningen började med en tyst minut för att hedra hennes minne och gästerna var märkbart tagna av allvaret.

Annons
Kronprins Frederik
Kronprins Frederik höll ett tal som berörde drottning Margrethe.

Margrethe rörd efter Frederiks gåva

Dagen efter fortsatte festligheterna med en galafest på Christiansborgs slott i Köpenhamn. Drottning Margrethe hyllades med både musik och tal, och njöt av alla uppmärksamhet.

Men det var prins Frederiks tal som berörde henne mest. Med glimten i ögat pratade han om saker som de inte har gemensamt, vilket gjorde succé både på galan och hemma i tv-sofforna.

– Du målar, jag tränar. Du gräver efter fynd från förr, jag grävde ned mig för att slippa bli upptäckt under min tid i Försvarsmakten. Du behärskar ordets gåva, jag saknar det ibland, sa kronprinsen med ett leende på läpparna, enligt Billed-bladet.

Annons
Kronprins Frederik och drottning Margrethe
Margrethe och Frederik omfamnades i en kram efter talet.

Kronprins Frederik hyllas stort

För drottning Margrethe var talet den bästa gåva hon kunde önskat sig. Även danskarna var helt vilda efter talet och på sociala medier hyllades kronprins Frederik stort.

”Wow, vilket vackert och välskrivet tal”, skriver en person.

Bästa talet hittills: djupt, humoristiskt och självironiskt”, skriver en annan.

Foto: TT

Annons