Händelsen prins Daniel helst vill glömma – sprids nu i utländsk press

04 nov, 2022, 15:30 

Nu dras allting upp igen.

Annons
Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!
Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!

En helt vanlig kille från Ockelbo som blev prins, ja, Victoria och Daniels kärlekshistoria har vi hört många gånger förut. Inte ens Daniel själv visste vad livet hade att bjuda honom på – galamiddagar på Slottet och ett framtid tillsammans med Sveriges blivande drottning.

Men vägen dit var inte enkel. Och nu dras den tuffa vägen upp till toppen upp i utländsk media...

Fick tipset av prinsessan Madeleine

Att växa upp som kronprinsessa innebär såklart att alla blickar är riktade mot en. Vem det är som ska fånga hennes hjärta blir ju en högst intressant person, som kommer representera vårt kungahus i Sverige och utomlands.

Recept.se Nyhetsbrev

Men lotten föll inte på någon välbärgad adelsman eller kungavän. Det blev en gymägare från lilla Ockelbo, Daniel Westling, som lyckades charma kronprinsessan.

Annons

Och det är ju ingen hemlighet att det var prinsessan Madeleine som tipsade Victoria om den nya PT:n, som sedan skulle bli hennes livs kärlek. Det tillhör inte vanligheterna, varken i Sverige eller Europa, att en kunglighet gifter sig med en "vanlig" person.

Prins Daniel
En av de tidiga bilderna på Daniel, när han var Victorias nya kärlek.

Kungens ord till prins Daniel

Det är sajten The List som väljer att uppmärksamma prins Daniels annorlunda öde, och de tar avstamp i hans första år i kungliga kretsar, som ju inte var allt för lätta. För visst var det enligt rykten folk som höjde på ögonbrynen.

I texten lyfter de att vissa röster ur allmänheten inte var allt för förtjusta i Daniel, som ju bar keps och jeans som vem som helst, och hade en betydligt mer avslappnad framtoning än den vi ser idag. Skulle han bli prins?

Annons

Men i takt med att Daniel introducerades till den kungliga världen anpassade han sig efter sitt nya liv, och den vanliga pojken från Ockelbo tycktes plötsligt ha haft blått blod sedan födelsen! För visst har den påstådda opinionen i sådana fall vänt – prins Daniel är oerhört omtyckt överallt i vårt avlånga land.

Inte minst kungafamiljen själva har varit tydliga med hur mycket de gillar prinsen, vi alla minns ju när kungen höll tal på kronprinsessan och Daniels bröllopsdag. Orden var så pass gripande att varken Silvia eller Victoria kunde hålla tårarna tillbaka:

– Jag är din far och du är min älskade dotter. ingen ska tro annat än att min högsta önskan varit och är att se dig glad och lycklig, sa kungen och fortsatte:

– Vi har sett ett med vilken energi och allvar du förbereder dig för uppgiften nu att som prinsgemål ge kronprinsessan stöd och trygghet. Jag har ofta imponerats av den målmedvetenhet och framtåtanda du visat.

Kronprinsessparets bröllop
Prinsessan fick sin prins!

Foto: TT

Annons