Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hånfulla siffrorna Victoria inte vill se - sprider sig till utlandet

21 jul, 2023, 12:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Victoria
Kronprinsessan Victoria firade sin 46-årsdag förra veckan. Foto: TT

Victoriakonserten lockade inte lika många tittare i år som 2022.

Annons

För en vecka sedan firade den svenska kungafamiljen kronprinsessan Victorias födelsedag. Hela Öland förvandlades till en mötesplats där människor kunde testa på olika aktiviteter för att uppmärksamma Victorias födelsedag.

Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!Brand logo
Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!

Victorias födelsedag

På födelsedagen blev det hurrande utanför Sollidens Slott för kornprinsessan som sedan tillsammans med familjen åkte kunglig kortege till Borgholms slott för att njuta va underhållning av världsklass.

Vi pratar såklart om den årliga Victoriakonserten som varje år sänds på SVT för hela Sverige att se. Där möttes kronprinsessan även upp av sina syskon med respektive.

Under konserten delar Victoria ut det prestigefulla priset Victoriapriset till en eller flera idrottare som begått större bedrifter under året. I år var det ishockeyspelaren Erik Karlsson som fick ta emot priset av kronprinsessan. Sen bjöds det på en massa härlig musik från bland annat Linnea Henriksson, Petter och de norska tvillingarna Marcus och Martinus.

Annons

Tittarsiffrorna sjönk

Men i år verkar det som att Victoriakonserten inte var lika populär som den brukar. Tidigare har konserten haft ungefär 1 miljon tittare men i år har siffran sjunkit till 757 000 tittare. Vilket är en ganska stor skillnad från året innan.

Trots att Victoria njöt av den fina konserten så kan vi tänka oss att hon tyckte det var tråkigt att se de lite sämre TV-siffrorna. Nyheten har även spridit sig ända till vårt grannland Norge, då den norska tidningen Se och Hör har rapporterat om TV-siffrorna.

Men trots det verkar inte Stephan Rimer, ansvarig för Victoriadgen, särkilt orolig för de nedgångna siffrorna.

– Absolut, det är en stabil siffra. Jag vet inte hur många program som har högre tittarsiffror mitt i veckan. Det är väl allsången, sa Stephan till Svensk Damtidning.

Annons