Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här är kungaparet på deras första uppdrag efter semestern - se bilderna från besöket

05 aug, 2022, 12:45 
AvIbraheem Alsalman
AvSimon Holm Stålhand
Pressbilder.

Kungaparet har dragit igång igen efter semestern.

Annons
TV: Kungens stora oro för TV4-profilen Karl Fredrik GustafssonBrand logo
TV: Kungens stora oro för TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har tillbringat stora delar av semestern på Öland och Solliden. Tidigare i juli passade de på att ta en avstickare till Frankrike och Saint-Tropez tillsammans med bland andra prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Kungafamiljen återvände till Sverige två veckor före kronprinsessans födelsedag den 14 juli, som i år firades som brukligt på dels Solliden, men också i Borgholms slottsruin där den klassiska Victoriakonserten var tillbaka efter pandemin.

I veckan åkte kungen och drottningen till Franska rivieran för en egen kärlekssemester. Kungen äger sedan tidigare Villa Mirage, som han ärvde av prins Bertil. Villan ligger i utkanten av den lilla kuststaden Sainte Maxime i Saint-Tropez-bukten.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia på uppdrag
Drottningen kikar igenom. Foto: David Levin/Gårdsfisk.

Första uppdraget efter semestern

Nu är kungaparet tillbaka i Sverige och under torsdagen var det dags för det första uppdraget efter semestern - nämligen att besöka Gårdsfisk på landsbygden i Skåne. Där fick de en rundtur där besöket började hos Niclas Palmstierna på Maltesholms Slott utanför Tollarp där han, som kontraktsuppfödare har byggt en av Gårdsfisk första externa stall for fiskar. Kungen och drottningen fick en genomgång over historien och innovationen följt av en händelserik rundvandring bland fisktankarna i stallarna – dar drottningen fick känna några stänk från de afrikanska sötvattensfiskarna.

– Vi ar enormt glada over att Kungen och Drottningen besöker oss, och att de har ett genuint intresse for svensk livsmedelsproduktion som har potentialen att placera Sverige på världskartan när det kommer till hållbar fiskuppfödning, säger grundaren och VD Johan Ljungquist i ett pressmeddelande.

Under fredagen var kungaparet på besök hos scouternas Jamboree22.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia på uppdrag
Kungen och drottningen på besök i Skåne. Foto: David Levin/Gårdsfisk
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia på uppdrag
Foto: David Levin/Gårdsfisk
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia på uppdrag
Kungaparet besökte gårdsfisk på landsbygden. Foto: David Levin/Gårdsfisk
Annons