Här är prinsessan Madeleines innersta krets – vänskapen går i arv

01 mar, 2021, 14:26 
AvAnnaClara von Hofsten
Vänskapen går i arv och inte sällan är föräldrar och syskon också vänner till familjen. När Madeleines bästis Lussan gifte sig fanns hela kungafamiljen på plats – här kronprinsessparet och prinsparet.
De är rika, vackra och framgångsrika. De bor i Sveriges lyxigaste bostäder på Djurgården, Östermalm, Lidingö och i Djursholm. De är prinsessan Madeleines vänner – en vänskap som kräver absolut lojalitet.
Annons
Avslöjat! Madeleines och Chris speciella kärleksöverenskommelse
Avslöjat! Madeleines och Chris speciella kärleksöverenskommelse

Det är få förunnat att ingå i den innersta kretsen kring prinsessorna Madeleine och Victoria. Att vara nära vän med en kunglighet kräver total diskretion, lojalitet och förståelse för den speciella situationen. Det finns i huvudsak två vägar in till kungafamiljen; via föräldrarna eller via skolgången. Många av prinsessornas väninnor har nämligen fått vänskapen ”i arv”; deras respektive föräldrar är goda vänner och barnen lekte tillsammans redan som små.

Madeleines nära väninna Katarina von Horn umgås med hela kungafamiljen – hennes föräldrar är goda vänner med kungaparet. Här på konsert i Borgholms slottsruin.

Andra gick i skolan tillsammans med Madeleine och Victoria – framför allt under prinsessornas tid på Enskilda gymnasiet knöts livslånga vänskapsband. Idag har de flesta gift sig inom den egna kretsen och bor vanligen i paradvåningar på Östermalm eller i jättevillor på Djurgården, Lidingö eller i Djursholm. Yrkesmässigt återfinns vännerna ofta inom design, inredning, fastigheter, finans och reklam – och flera har koppling till drottning Silvias World Childhood Foundation.

Annons

Möt prinsessornas innersta krets här nedan!

Många av väninnorna är engagerade i Madeleine och Silvias hjärteprojekt Childhood – här Katarina von Horn och Louise Thott.

Louise ”Lussan” Thott (född Gottlieb)

Madeleines allra bästa vän sedan de var små. De har gått i samma klass på Enskilda gymnasiet, pluggat tillsammans i London och på Stockholms universitet.

Gör: Har jobbat som inredare på Gecco Inredningar på Östermalm, driver numera Gottlieb Design AB som även sysslar med homestyling. Har hjälpt både Victoria, Carl Philip och Madeleine med inredning. Är med i C2G (Childhood 2nd Generation) som består av barnen till grundarna av Childhood.

Bor: Östermalm, Stockholm.

Familj: Gift med Gustav Thott. Föräldrarna Carola och Fredrik Gottlieb bor i en paradvåning på Strandvägen och är goda vänner till kungaparet.

Annons

Övrigt: Lussan är gudmor till prinsessan Leonore och maken Gustav är gudfar till prinsessan Adrienne. Hela kungafamiljen närvarade på parets bröllop 2017, där Madeleine var tärna och Leonore brudnäbb.

Nära vännerna Louise och Gustav Thott, faddrar till Leonore respektive Adrienne.

Lina Tham von Heidenstam

Gemensam vän till kungabarnen som gärna håller en låg profil.

Bor: Villa i Djursholm, som köptes 2012 för 69 miljoner kronor – då Sveriges dyraste hus.

Familj: Tre söner med exmaken Tom Davidson och en dotter med nuvarande maken Petter von Heidenstam. Hon är dotter till Lottie Tham, H&M-arvtagare, syster till Nils Tham och kusin med Karl-Johan Persson.

Karolina ”Lina” Tham von Heidenstam var en av de första att gifta sig i väninnekretsen. Idag är hon dock skild och omgift med Petter von Heidenstam.

Lovisa de Geer

Bästa vän med Madeleine sedan barndomen. Har pluggat och jobbat i New York samtidigt som Madeleine bodde där. Är med i C2G.

Annons

Gör: Barnboksförfattare och resereporter. Har jobbat som projektledare på Mediaplanet, skriver för A Perfect Guide och driver sajten World Citizen.

Bor: På de Geersgatan (!) på Östermalm, Stockholm.

Familj: Tillsammans med affärsmannen William Søraa har hon sonen Ludwig. Föräldrarna Christina och Carl de Geer är nära vänner till kungaparet.

Lovisa de Geer bodde i New York samtidigt som Madeleine. Här på Adriennes dop med affärsmannen William Søraa.

Katarina von Horn (född Strömberg)

Har vuxit upp med prinsessan Madeleine.

Gör: Engagerad i Childhood och är med i C2G (Childhood 2:nd Generation). Jobbade tidigare för Min Stora dag. Är även organisationskonsult, coach och VD i GoalConsulting AB som bland annat sysslar med ledarskapsutveckling.

Annons

Bor: I villa vid vattnet i Djursholm, Stockholm. Har sommarhus i Torekov.

Familj: Gift med Robert von Horn, två barn.

Recept.se Nyhetsbrev

Övrigt: Gudmor till prins Nicolas.

Familjen von Horn brukar hälsa på Madeleine med familj på Solliden.

Sofi Fahrman

Umgicks med Madeleines kompisar och blev sedan nära vän även till prinsessan – framför allt umgicks de två när de bägge bodde i New York.

Gör: Modeprofil, författare och entreprenör. Är med i podcasten Trettio plus trevar.

Bor: I en paradvåning på Östermalm.

Familj: Förlovad med miljardären och entreprenören Filip Engelbert. Har dottern Lily med expojkvännen Nick Zijlstra.

Modeprofilen Sofi Fahrman är ett undantag, hon har inte lärt känna Madeleine via skola eller familj utan via gemensamma vänner.

Natalie Werner (född Rosta)

Barndomsvän till Madeleine – bland annat förenades de i sitt hästintresse. Det var hon och hennes man som presenterade Madeleine för Jonas Bergström en gång i tiden.

Annons

Gör: Har varit danslärare på sin pappas dansskola och jobbat på reklambyrån McCann i London. Numera grundare och VD för Miro Kids Förskola.

Bor: Östermalm, Stockholm.

Familj: Gift med Dag Werner. Har två barn. Lillasyster Stephanie Rosta är också god vän med Madeleine.

Övrigt: Natalie är gudmor till prinsessan Adrienne. Dag Werner är god vän med både Carl Philip och Chris O´Neill – de är bägge i finansbranschen. Familjerna Werner och Bernadotte – O´Neill semestrar gärna tillsammans på Franska Rivieran.

Paret Dag och Natalie Werner är bägge två goda vänner med prinsessparet, och de semestrar gärna ihop i St Tropez.

Veronica Arph

Nära vän till prinsessan, de pluggade ihop och har alltid varit bästa vänner. Fanns vid Madeleines sida i USA.

Annons

Bor: Stockholm

Gör: Utbildad mäklare, arbetar på fastighetsbyrån Lagerlings i Stockholm. VD för Enzo Invest Stockholm AB som äger och förvaltar fastigheter.

Bor: Östermalm, Stockholm.

Familj: Har haft en relation med Hugo Stenbeck.

Väninnorna Tin-Tin Rosén af Burén och Veronica Arph.

Ellen Dinkelspiel (född Stendahl)

Barndomsvän. Madeleine hjälpte Ellen att välja brudklänning, bland annat hos Oscar de la Renta i Madrid.

Gör: Har gått i skola i Schweiz, jobbat inom PR och media. Har även designat en klocka.

Bor: Östermalm, Stockholm.

Familj: Gift med Jan Dinkelspiel, som var med i Expedition: Robinson. Paret har tre barn tillsammans.

Övrigt: Jans mamma Louise var tidigare Victorias studiehandledare. Ellen är bästa vän med Tatiana (Blatnik) som är gift med den grekiske prinsen Nicolaos.

Annons
Ellen Dinkelspiel tog med Madeleine som smakråd till Oscar de la Rentas butik i Madrid när det var dags att välja brudklänning.

Louise Cronstedt (född Blomberg)

Har gått på Enskilda gymnasiet med Madeleine.

Gör: Sitter i styrelsen för flera finansföretag.

Bor: Östermalm, Stockholm.

Familj: Gift med Jacob Cronstedt, tre barn.

Louise Cronstedt har, som så många andra, hängt med ända sedan åren på Enskilda Gymnasiet.

Charlotte Kreuger Cederlund

Barndomsvän till Madeleine, som var brudtärna på ”Lottas” bröllop i Sandhamn 2008. Guddotter till drottning Silvia och gudmor till prinsessan Adrienne.

Annons

Gör: Expert på nutida konst och skulptur på Stockholms Auktionsverk.

Bor: Lidingö utanför Stockholm.

Familj: Gift med en av Carl Philips bästa vänner, Christoffer Cederlund. Lottas mamma Agneta är nära vän till drottningen, och hennes pappa Björn, som tyvärr gick bort i cancer 1999, var en av kungens bästa vänner. Storasyster är Caroline Kreuger Nilsson, bästa vän med Victoria.

Övrigt: Gudmor till prinsessan Adrienne.

Charlotte Kreuger Cederlund står hela kungafamiljen nära; mamma Agneta är Silvias förtrogna och storasyster Caroline är Victorias.

Emma Pernald

Carl Philips flickvän i nästan tio år. Emmas och Madeleines vänskap har hållit i sig, även om de inte umgås lika frekvent numera.

Gör: Senior communicator på Nordea, där hon jobbar med extern kommunikation i Norden på grupp- och koncernnivå. Har jobbat som projektledare på reklambyrån Storåkers McCann och varit marknadsdirektör på Polarpriset.

Annons

Bor: Lidingö utanför Stockholm.

Familj: Är gift med Tomas Jonson som är VD på Insplanet, de har två barn.

Det var många som trodde att Emma Pernalds vänskap med prinsessan Madeleine skulle ta slut i och med uppbrottet från Carl Philip, men så har det inte blivit.

Katarina Martinsson (född Lundberg)

God vän till Madeleine sedan tiden på Enskilda gymnasiet.

Gör: Civilekonom med bakgrund inom Handelsbanken och Storåkers McCann. Jobbar numera inom Lundbergföretagen som hennes pappa Fredrik Lundberg grundat. Sitter i flertalet styrelser och driver eget investmentbolag.

Bor: I ett townhouse på Östermalm, köpt för 125 miljoner kronor 2017 – Sveriges dyraste hus det året.

Familj: Gift med Carl Martinson, som arbetar på Handelsbanken med förvärvsfinansiering och är son till advokat Thomas Martinson. Katarina är dotter till finanskungen Fredrik Lundberg och en av Sveriges rikaste kvinnor.

Annons

Övrigt: Familjen Martinson åker ofta skidor med familjen Bernadotte – O´Neill.

Katarina Martinson (dotter till fastighetsmagnaten Fredrik Lundberg) köpte Sveriges dyraste hus för några år sedan. Vän sedan tiden på Enskilda Gymnasiet.

Isabelle Brummer Lewenhaupt

God vän med Madeleine sedan många år.

Gör: Jobbar med reklam och pr, har jobbat på Storåkers McCann och sitter i styrelsen för flera bolag.

Bor: Djurgården, Stockholm.

Familj: Gift med Adam Lewenhaupt, två barn. Dotter till finansmannen Patrik Brummer, en av Sveriges rikaste män.

Stenrika paret Isabelle och Adam Brummer håller en låg profil.

Catherine ”Tin-Tin” Rosén af Burén

Skolkompis till Madeleine.

Annons

Gör: Fastighetsmäklare på stjärnmäklaren Fredrik Eklunds bolag Eklund Stockholm New York. Hjälpte till att sälja Madeleines och Chris våning i New York.

Bor: Djurgården, Stockholm.

Familj: Gift med Robin af Burén, tre barn.

När Tin-Tin Rosén af Burén gifte sig var både Madeleine och Lussan tärnor.
Annons