Här besöker drottningen Sofias Project Playground – se nya bilderna från Sydafrika!

drottning silvia prinsessan sofia project playground

Här får Silvia ta del av prinsessan Sofias hjärteprojekt. Se bilderna på när drottningen besöker Project Playgrounds verksamhet i kåkstaden Langa.

Från Miami till Sydafrika. Drottning Silvia har verkligen rivstartat 2019 med två stora resor på kort tid. Just nu befinner hon sig i Sydafrika med anledning av World Childhood Foundations 20 års jubileum. Och förutom att besöka den egna organisationen och Childhoods projekt för ungdomar från olika kåkstäder så har Silvia tagit del av Project Playgrounds verksamhet i staden Langa.

På flera av bilderna poserar drottningen tillsammans med Sofias vän, och Project Playgrounds medgrundare, Frida Vesterberg. Och det syns att de känner varandra väl. Frida har var ju gäst vid det stora prinsbröllopet för tre år sedan och så har hon ju träffat kungaparet vid Alexander och Gabriels dop.

drottning silvia project playground

Project Playground är en ideell hjälporganisation som prinsessan Sofia var med och grundade år 2010. Sofia är numera hedersordförande och Frida Vesterberg, är verksamhetschef. Organisationen är en av de största arbetsgivarna i kåkstaden Langa med över 700 registrerade barn i verksamheten. Project Playgrounds mål är att skapa en trygg och meningsfull fritid för alla barn och ungdomar och Sofia är väldigt delaktig i arbetet och åker ofta dit och hälsar på.

drottning silvia project playground

För två år sedan tävlade Project Playground i Gothia Cup och då var prinsessan självklart där och hejade. Vid den tidpunkten var hon gravid med prins Gabriel.

sofia project playground

Läs mer

Drottning Silvias oväntade resa till Sydafrika

Se Victorias gästspel i Antikrundan

Silvias väninna om speciella dagen med drottningen

Foto: Karin Törnblom/TT