Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Här brister det för Victoria! Kronprinsessan kunde inte dölja sina känslor

29 nov, 2022, 19:00 
Ibraheem Alsalman

Kronprinsessan blev uppenbart känslosam när barnen kom på tal.

Annons
Victoria rörd under viktiga besöket: ”Mitt uppe i allt…”Brand logo
Victoria rörd under viktiga besöket: ”Mitt uppe i allt…”

Det har varit ett fullspäckad 2022. För även om pandemin fortfarande ligger över oss så har samhället i princip stort sett kunnat återvända till det normala.

Detsamma gäller också våra kungligheter.

Hela kungafamiljen har kunnat återigen åka på jobb och representera Sverige på det allra bästa sättet. Men det har även blivit en hel del besök här i Stockholm.

För i tisdags besökte kronprinsessaparet Rättsmedicinalverket i Solna där Victoria, tillsammans med Daniel, fick ta del av verklighetens allra värsta sida.

Nämligen våldet.

Rättsmedicinalverkets uppgift är att exempelvis bedöma om en misstänkt har handlat under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Därefter kan ett beslut tas såvida påföljden blir fängelse eller rättspsykiatrisk vård.

Annons

Man har även i uppgift att vid onaturliga dödsfall och vid misstanke om brott så kan man utföra rättsmedicinska obduktioner för att fastställa dödsorsaken.

Här brister det för Victoria! Kronprinsessan kunde inte dölja sina känslor

Mer hur myndigheten jobbar fick kronprinsessan Victoria och prins Daniel information av när de alltså var på besök. De togs emot av Rättsmedicinalverkets generaldirektör Lars Werkström samt överläkaren tillika enhetschefen Petra Råsten Almqvist.

I slutet av besöket blev det känslosamt i rummet när kronprinsessaparet fick syn på en liten korg med gosedjur i.

– Man förstår att det kanske barn som kommer, säger prins Daniel och pekar på korgen.

– Vi har även barn som kommer hit och som vi undersöker, precis. Det här ser olika ut på våra enheter. Här i Stockholm har barnteamet valt att göra så här. Vi vill ha det lite mysigt där man kan leka mitt i allt. Det ska inte kännas tråkigt, säger rättsläkaren Cecilia Besev som pedagogiskt förklarade vad deras jobb går ut på.

– Mitt uppe i allt, säger en känslosam kronprinsessa Victoria.

Annons