Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här bryter Daniel mot regeln – med väldigt intima ögonblicket!

14 jul, 2023, 16:30 

Här bryter Daniel och Victoria mot de oskrivna reglerna.

Annons

Det tillhör inte vanligheterna att se kronprinsessan Victoria och prins Daniel pussas offentligt. Bortsett från bröllopet 2010 finns det få bilder på när kronprinsessparet möter varandras läppar.

Grattis Victoria! Här firas kronprinsessan på SollidenBrand logo
Grattis Victoria! Här firas kronprinsessan på Solliden

Men när Victoria och stora delar av kungafamiljen mötte folket utanför Solliden i samband med 46-årsfirandet, såg hon och Daniel till att bryta mot den oskrivna regeln.

På bilder kunde man se hur Victoria lämnade sin plats och ställde sig bredvid Daniel, som svarade med att dra henne till sig och ge henne en öm och försiktig puss.

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel bröt mot regeln och gav kronprinsessan Victoria en puss.

Därför kysser inte Victoria och Daniel varandra offentligt

För de flesta människor brukar det inte vara några problem att visa sin kärlek offentligt, men för kungligheter i både Sverige och andra länder tillhör det inte vanligheterna.

– De har klätt sig i kulturella roller, att man ska vara på ett visst sätt. Det betyder inte att de inte gör det när kameran inte är på. Men i deras situation ska de leva upp till en viss roll, har relationsexperten Eva Rusz sagt till Svensk Damtidning.

Annons

”Vore intressant om de bröt mot de oskrivna reglerna”

Eva Rusz har tidigare pratat om hur viktigt det är att föräldrar vågar visa sin kärlek inför sina barn. Därför hade hon tyckt att det vore kul om Daniel och Victoria bröt mot den oskrivna regeln.

– Kungahusens protokoll är inget man pratar om, det är något man härmar. Det vore intressant om de bröt mot de oskrivna reglerna och verkligen kysste varandra. Det skulle liva upp för människor, även de som är emot monarkin. ”Titta, de kan göra som vi”. Det hade varit ett friskhetstecken.

Till hennes stora glädje har de nu tummat på reglerna, även om det bara vara en liten lätt puss.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria och familjen samlad för att fira 46-årsdagen.

Foto: TT

Annons