Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här dyker kronprinsessan upp i favoritplagget – som kostar 179 kronor

10 okt, 2023, 15:00 

Nu chockar Victoria med prislappen – men åt andra hållet.

Annons

Det är inte ovanligt att kungligheter runt om i Europa bär klädesplagg med prislappar "vanligt" folk bara kan drömma om. Glittriga tiaror i miljonklassen och specialdesignade festblåsor tillhör vanligheterna.

Men kronprinsessan Victoria går ofta en lite annan väg. Hon jobbar ofta med att återanvända samma plagg gång på gång, och det behöver inte komma från något dyrt modehus.

Under måndagen dök hon upp i en av favoritkjolarna i vackert marinblå. Prislappen? 179:-.

Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Kungliga trenden: Använda samma plagg flera gånger

Det har blivit något av en trend bland kungligheter att använda samma plagg mer än en gång. Trots att de givetvis har tillgång till en obegränsad garderob, om de så hade velat.

Till och med den kungligaste av kungligheter, drottning Elizabeth, sparade sina gamla kläder när hon var vid livet. Hennes stylist Angela Kelly berättade mer i sin bok 2019:

Annons

– Hennes Majestät är alltid sparsam och gillar att hennes kläder anpassas och återvinns så mycket som möjligt... Efter två eller tre användningar kommer ett plagg ha blivit bekant för media, så vi letar efter sätt att göra om det, eller så blir det något som bärs under lediga dagar på Balmoral eller Sandringham.

Ja, i många fall är det förmodligen ett aktivt val för att skicka ut rätt signaler till folket: att återanvända är bättre för miljön!

Kronprinsessan Victoria har ett brinnande miljöengagemang, och genom att visa att det går utmärkt att ha på sig samma plagg både en, två, och tio gånger är hon ett gott föredöme.

Enligt Naturskyddsföreningen krävs det mellan 10 000 och 30 000 liter vatten för att producera 1 kilo textil – att använda det som redan finns hemma är alltså ingen dum idé.

Kronprinsessan Victorias budgetfavorit – kostar under 200 kronor

Victoria väljer däremot inte bara att spara specialsydda klänningar, det gäller också vardagsplagg.

Annons

Under måndagen var hon på plats på Katarina kyrkogård i Stockholm för att avtäcka en minnessten för Gustav Badin, som gick bort 1822.

Kronprinsessan bar mörkblått från topp till tå. Höstkappan, mockabootsen och kjolen. Just kjolen verkar också vara något av en favorit. Enligt sajten UFO No more, som har stenkoll på kungligheternas mode dök den upp för första gången 2020, och har sedan dess burits åtta gånger.

Men nu till det överraskande. Kjolen är faktiskt från svenska H&M, och går i skrivande stund loss för så lite som 179 kronor. Snacka om att få valuta för pengarna!

Kronprinsessan Victoria under minnesstund för Gustav Badin
Kjolen funkar lika bra nu under hösten...
Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria
...som på våren!

Foto: TT

Annons