Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias stora beslut väcker känslor hos Madeleine i USA

10 okt, 2023, 07:00 

Drottningens stora beslut har skapat rubriker i utlandet.

Annons

De senaste åren har prinsessan Madeleine bott utomlands. I New York, London och Florida. Det är tydligt att hon trivs där, där kan hon leva sitt liv under radarn och familjen har skapat sig sin lilla drömtillvaro bland palmer och sol.

Men samtidigt går det inte att komma ifrån att hela Madeleines familj och innersta krets befinner sig 800 mil bort. Nu har mamma Silvia fattat ett beslut.

Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningenBrand logo
Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningen

Prinsessan Madeleines stora hemlängtan

– Det är klart man saknar familj och vänner jättemycket. Barnen frågar nästan varje dag: ”När får vi åka till Sverige?”

Så sa Madeleine under 2021 i SVT:s Året med kungafamiljen. Och inte mycket har förändrat sedan dess. Det är självklart att hon njuter av soliga eftermiddagar vid poolen eller att slippa klä barnen i tjocka vinterjackor, men avståndet till familjen tär.

Annons

Det är ingen hemlighet att hon kan sakna söndagsmiddagarna på Drottningholm, eller att ta en fika med väninnorna på Östermalm. Med dagens teknik kan Silvia skicka bilder till Madeleine hemifrån, som givetvis gör saknaden större.

När hovet tidigare i år meddelade att prinsessfamiljen flyttar hem till Sverige igen, en flytt som skjutits upp till 2024, var Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall säker på varför:

– Madeleine har helt enkelt tröttnat. Hon har tröttnat på att sitta hela dagarna hemma i sin 80-miljonersvilla utan större socialt umgänge. Alla hennes närmaste väninnor lever sina liv hemma i Stockholm – Madeleine har en hel Atlanten mellan sig, vännerna och resten av familjen.

Prinsessan Madeleine med familj
Madeleine längtar hem.
Annons

Drottning Silvias beslut som påverkar Madeleine

Därför betyder drottning Silvias nya beslut givetvis mycket. Svensk Damtidning kunde för en tid sedan berätta att hon flyger till USA för att närvara vid en pampig Childhood-gala i New York, och detta bekräftades i veckan av hovet.

Nu har nyheten också spridit sig till utlandet, och danska Billedbladet uppmärksammar denna mor och dotter-träff.

Nu får Madeleine sällskap av sin mamma, en liten bit av Sverige, hemma i USA som ibland kan kännas så ensamt. Hon är givetvis mycket glad för att Silvia tar sig dit att åka dit, och inte bara närvarar digitalt. Förmodligen kommer Silvia passa på att hälsa på barnbarnen i Florida, när hon ändå gjort den långa resan dit – så underbart!

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
När Madeleine var hemma i Sverige för kungens stora firande var det tydligt att hon saknat sin mamma.

Foto: TT

Annons