Här dyker Lina Hellqvist upp på fest med Carl Philip – Sofias syster helt oigenkännlig!

Här dyker Lina Hellqvist upp på fest med Carl Philip – Sofias syster helt oigenkännlig!

Foto: TT
Efter ett år – här är prinsessan Sofias syster på gala!
Allt du vill veta om Lina Hellqvist!
0:38

Efter reklamen: Allt du vill veta om Lina Hellqvist!

(0:38)

Slå på ljud

Innan Sofia gifte sig med sin prins var hon en helt vanlig tjej. Och tro det eller ej, trots att deras dotter blivit prinsessa lever hennes föräldrar Marie, och Erik Hellqvist fortfarande ett stillsamt liv i sin 80-talsvilla i Kåtilla, Älvdalen.

Inte heller Sofias systrar Lina och Sara syns i närheten lika mycket som sitt kungliga syskon. Men plötsligt händer det – Lina Hellqvist på galafest med Carl Philip!

Så levde Sofia Hellqvist innan hon blev prinsessa

Viktiga projektet

Kvällen till ära hade prinsparet bjudit in en mängd olika vänner och profiler för en insamlingsgala. Prinsessan Sofias hjärteprojekt Project Playground stod i fokus, och en auktion samlade in pengar till välgörande ändamål.

Project Playground startades av prinsessan Sofia och Frida Vesterberg 2010, och den ideella verksamheten drivs idag i Sverige och Sydafrika. Organisationen jobbar med att hjälpa utsatta barn i kåkstäder runt Kapstaden i Sydafrika, och även i Stockholms förorter.

Målet är att skapa en trygg och meningsfull fritid för alla barn och ungdomar. Idag är prinsessan hedersordförande och vännen Frida Vesterberg är verksamhetschef.

Prinsessan Sofia och Frida Vesterberg.

Prinsessan Sofia och Frida Vesterberg.

Tommy Holl/TT
Exklusivt

TV: Sofias hemliga vänkrets – här är detaljen som gör prinsessan unik

Sofias syster Sara Hellqvist, 34, försvann – det hände egentligen

Gått ett år sedan sist

Igår var det alltså dags för storslagen gala, och Carl Philip var självklart på plats med sin Sofia!

Prinsessan Sofia med bloggaren Isabella Löwengrip.

Foto: Skärmdump, Instagram

Gästlistan var imponerande, och bland annat Bianca Ingrosso och Isabella Löwengrip var på plats för att samla ihop pengar. Men det var ytterligare ett oväntat ansikte som gjorde ett framträdande: Sofias syster Lina!

Lina jobbar också med Project Playground, så att hon dök upp kvällen till ära är i sig inte så märkligt. Det har gått ett helt år sedan hon sist fångades på bild i offentligheten, och mycket har skett sedan dess!

Lina Hellqvist

Senast Lina fångades på bild, i TT:s bildarkiv, var hon bara någon ynka månad ifrån att välkomna dottern Ellie till världen.

Karin Törnblom/TT

Och nu – hennes långa blonda hår har fått sig en rejäl uppdatering, och numera rockar hon mörkt hår och spikrak lugg. Så snyggt!

Lina såg oerhört glad ut kvällen till ära!

Foto: Skärmdump, Instagram

I bakgrunden gömmer hon sig, prinsessans syster!

Foto: Skärmdump, Instagram

Foto: TT/Skärmdump, Instagram