Här får Charlene beskedet som hon absolut INTE ville ha

Furstinnan Charlene av Monaco har klarat sig undan coronasmittan.Men även om hon själv är frisk, så har sjukdomen ändå utdelat hårda smällar mot henne.

Den franska tv-kanalen BFMTV var först med nyheten, som därefter bekräftades av hovet i Monaco. Furst Albert har testat positivt för coronaviruset.

Frstinnan Charlene och tvillingarna Jacques och Gabriella har dock inte blivit smittade. Nu hålls Albert i karantän, skild från sin familj, för att förhindra att viruset spreds vidare.

– Jag har inte träffat min familj sedan söndag morgon, säger Albert enligt magasinet Closer.

Coronavirus: Charlene av Monaco får dåligt besked

Charlene har klarat sig – men Albert är smittad.

Charlene har klarat sig – men Albert är smittad.

En rejäl pärs för Charlene, som nu lämnas ensam med sina två barn samtidigt som hon självfallet när en oro för hur det ska gå med maken. Det var nämligen bara två år sedan Albert drabbades av en lunginflammation.

Men för Charlene slutar inte motgångarna där. Charlenes stora hjärteprojekt i livet är hennes välgörenhetsstiftelse, som arbetar för att förhindra drunkningsolyckor och lära människor i utvecklingsländer att simma. Ett passionsprojekt för Charlene, som själv är före detta elitsimmare.

Men nu har stiftelsen drabbats av en tuff ekonomisk smäll. Den 26 april skulle hundra utövare delta i ett cykellopp mellan St Tropez och Monaco för att samla in pengar till organisationen.

Hjärteprojektet tappar pengar

Samma lopp har nu blivit inställt – på grund av coronavirusets härjningar.

– Med tanke på osäkerheten kring situationen med coronaviruset, så har vi beslutat att skjuta upp loppet. Vi ser det som det rätta att göra just nu och hoppas att alla kan vara med längre fram, säger arrangören Damian Crean i ett uttalande.

Det här är inget besked som Charlene tar lättvindigt. Cassandra Tanti, redaktör på tidningen Monaco Life, har tidigare berättat för Svensk Dam att furstinnans engagemang är urstarkt i frågan.

– Hon brinner verkligen för sin stiftelse. Den är jätteviktig för henne, har Cassandra sagt.

 

 

LÄS OCKSÅ: Nya oroväckande beskedet om Mette-Marit