Nya otäcka beskedet om Mette-Marit: “Det sista hon behöver nu”

Nya otäcka beskedet om Mette-Marit:
Norska kronprinsessan Mette-Marit tillhör en riskgrupp i coronakrisen. I Norge är man rejält oroliga för henne.
Annons

Det norska kungahuset har agerat kraftfullt för att hantera coronaviruset. På torsdag kom beskedet att kungafamiljen valt att ställa in eller skjuta upp alla officiella evenemang och besök för att minimera smittrisken.

Annons

– Vårt land befinner sig i en allvarlig situation som drabbar både enskilda individer och samhället i stort. Det är avgörande att vi alla deltar i den nationella samlingen för att undgå att utsätta oss själva eller andra för smitta, sa kungahuset i ett uttalande.

Annons

Mette-Marit sjuk – så hanterar man coronaviruset

Våra tankar är hos Mette-Marit!
Våra tankar är hos Mette-Marit!

För en person är läget extra allvarligt. Kronprinsessan Mette-Marit lider av den kroniska lungsjukdomen lungfibros, vilket innebär att hon tillhör en riskgrupp.

– Hon gör som alla oss andra. Hon försöker följa råden från Folkhälsoinstitutet, har kronprins Haakon sagt tidigare i veckan.

Anders Johan Stavseng är kungaexpert på norska Se og hör. Han och resten av det norska folket är orolig för sin kronprinsessa.

– Kronprinsfamiljen är extra noga med sin hygien och försöker begränsa all onödig kontakt. Mette-Marit och Haakon tar coronaviruset på största allvar. Mette-Marit har kämpat med lungproblem och det sista som behövs är en corona-infektion, säger Anders.

Annons

– Kung Harald sa under förra veckans statsbesök till Jordan att han inte var rädd för coronaviruset. Men både han och Mette-Marit tillhör riskgruppen. Harald har nått hög ålder och Mette-Marit har lungproblem.

Här är hennes lungsjukdom

Det var i oktober 2018 som vi fick beskedet från det norska hovet. Mette-Marit hade då själv precis fått höra att hon lider av den kronisk åkomman lungfibros.

– Jag har haft hälsoproblem i flera år och nu vet vi mer om vad det handlar om, sa Mette-Marit då.

Lungfibros innebär att vävnaden kring luftrören och lungblåsorna omvandlas till stel ärrvävnad. Den drabbade får svårare och svårare att andas och tvingas i många fall till en lungtransplantation.

 

LÄS MER: Mette-Marits utskällda utseendeförändring – bilderna visar tydligt skillnaden

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Nya otäcka beskedet om Mette-Marit: “Det sista hon behöver nu””

  1. Eva M skriver: 14 mars, 2020

    Kungen är hjärtopererad för många år sedan när dom var här på statsbesök hade han ett larm på handleden samt läkare på plats. Tror kronprinsessan var 13-14 år kommer ihåg hennes klänning vit med oroande stora prickar orange band med stor rosett fram. Hon är guddotter till kung Harald.


  2. Grethe skriver: 15 mars, 2020

    Er det ikke på tide å slutte med disse oro reportasjene? Dette er som fjæren som ble til 5 høns. Lag ikke historier skriv heller om hva som skjer, som Kongens tale til folket.


  3. Marita skriver: 17 mars, 2020

    Bor i Norge og viste ikke at alle her uroar seg om Mette??


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar