Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här gifter svenske Tim in sig i brittiska kungafamiljen – mamma Carina hedersgäst

15 sep, 2021, 16:28 
Tim Vesterberg
Drottning Elizabeth har fått en svensk släkting: Tim från Sundbyberg har gift sig med prins Harrys och prins Williams brylling!
Annons
17 magiska bilder från William och Kates bröllop!Brand logo
17 magiska bilder från William och Kates bröllop!

The Swedish Hunk har blivit kunglig: Tim Vesterberg, 28 år och före detta målkung i Djurgården och Modo, har sagt ja till prins Harrys och prins Williams brylling Flora, 26 – och det för andra gången. Och därmed har drottning Elizabeth fått en svensk släkting!

Förra året vigdes Tim och Flora på klassisk kunglig mark – Chapel Royal i St James’s Palace i London – och i fredags kunde det stora kyrkbröllopet äntligen äga rum i St James’s Church på Piccadilly, mitt i centrala London.

Tim Timothy Vesterberg pappa Patrik Vesterberg mamma Carina Vesterberg fru Flora Ogilvy Julia och James Ogilvy
Lyckligt nygifta! Tims svenska föräldrar Patrik och Carina Vesterberg till vänster och Floras mamma Julia och pappa James till höger.

Familjen Ogilvy har i alla år stått kungafamiljen nära och Floras pappa – och Tims nyblivne svärfar – James Ogilvy är gudson till drottningen. Samt själv gudfar till prinsessan Eugenie.

Annons
Prins Edward Sophie Wessex Prinsessan Marie-Christine av Kent Tim Vesterberg bröllop
Det var tätt mellan kungligheterna utanför kyrkan! Här drottning Elizabeths son prins Edward med sin fru Sophie Wessex och prinsessan Marie-Christine av Kent med sonen lord Frederick Windsor och hans fru Sophie.
Prinsessan Alexandra Julia Ogilvy Tim Vesterberg bröllop
Här anländer drottning Elizabeths kusin prinsessan Alexandra, Floras farmor.

Nu kan Tim Vesterberg, som för övrigt har bytt namn till det mer brittiskklingande Timothy, se fram emot att bli bjuden på drottning Elizabeths jullunch – och mot att få trängas med sin nya släkt på Buckingham Palace balkong.

Flora Ogilvy Vesterberg med brittiska kungafamiljen Buckingham Palace balkong
Snart får vi se svenske Tim Vesterberg med drottningen på slottsbalkongen – hans fru Flora är inringad till höger.

Detta är Tim Vesterberg

Men vem är han egentligen, denne Tim från Stockholm? Svar: En till synes ganska vanlig kille. Tim Alexander Vesterberg är född i Sundbyberg, i augusti 1983. Mamma heter Carina Vesterberg, och pappa Patrik Vesterberg. Tim har också en fem år yngre syster som heter Emmy.

Annons

Och svenskkopplingarna är numera många – Flora, som är expert på nutida konst, är ny medarbetare i Martina Bonniers prestigemagasin Vogue Scandinavia.

– Jag ser fram emot att tillbringa mer tid i Stockholm de kommande månaderna, skriver Flora på Instagram.

Tim och Flora Vesterberg Ogilvy brudklänning Phillipa Lepley bröllopet
Mr och Mrs Vesterberg. Brudklänningen är designad av brittiska Phillipa Lepley.

Tim Vesterberg, som i brittiska medier brukar kallas The Swedish Hunk, har alltså en karriär bakom sig som hockeystjärna och målkung i Djurgården, men han la skridskorna på hyllan redan som 19-åring för att börja plugga på Handelshögskolan i Stockholm.

Så träffade Tim Vesterberg sin fru Flora

Tim Vesterberg Flora Ogilvy Tiara
Flora bar sin farmor prinsessan Alexandras briljantdiadem.

Det blev sedan ett karriärbyte som förde honom rätt in i Londons finansvärld, där han numera jobbar som fondförvaltare. Och det var också i London som han mötte kärleken i form av de brittiska prinsarnas brylling Flora. De ska ha blivit ett par i början av 2020, enligt brittisk media.

Annons

Foto: TT.

Annons