Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Här glömmer Victoria och Daniel bort kamerorna – och låter kärleken flöda

17 sep, 2023, 11:00 

Här gör prins Daniel och kronprinsessan Victoria det oväntade!

Annons

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit har alltid stuckit. När andra kungligheter väljer att inte visa upp sin kärlek offentligt, har de trotsat alla regler och inte haft några problem med att pussas och kramas öppet.

Prins Oscar får blixtsnabb hjälp – se gulliga anledningen bakom!Brand logo
Prins Oscar får blixtsnabb hjälp – se gulliga anledningen bakom!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är mer försiktiga. Prinsen håller sig oftast några steg bakom sin kära hustru, och det tillhör inte vanligheterna att de kysser varandra offentligt.

Bortsett från bröllopet 2010 finns det inte många bilder på när Victoria och Daniel kysser varandra, men under Victoriadagen gjorde kronprinsessparet ett undantag och bjöd på en puss.

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel bröt mot regeln och gav kronprinsessan Victoria en puss under Victoriadagen.

Här gör Daniel och Victoria det igen!

Och nu har det hänt igen!

När Victoria och Daniel stod på kungliga balkongen, under högvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott, passade de på att visa sin uppskattning för varandra.

På bilder kunde man se hur Daniel närmade sig sin hustru, viskade något i hennes öra och möttes av ett bländande leende från Victoria.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria låter kärleken flöda.

”Vore intressant om de bröt mot de oskrivna reglerna”

För de flesta människor brukar det inte vara några problem att visa sin kärlek offentligt, men för kungligheter i både Sverige och andra länder tillhör det inte vanligheterna.

Annons

– De har klätt sig i kulturella roller, att man ska vara på ett visst sätt. Det betyder inte att de inte gör det när kameran inte är på. Men i deras situation ska de leva upp till en viss roll.

– Kungahusens protokoll är inget man pratar om, det är något man härmar. Det vore intressant om de bröt mot de oskrivna reglerna och verkligen kysste varandra. Det skulle liva upp för människor, även de som är emot monarkin. ”Titta, de kan göra som vi”. Det hade varit ett friskhetstecken, har relationsexperten Eva Rusz sagt till Svensk Damtidning.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria.

Foto: TT

Annons