Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här gör Zara Larsson det förbjudna i mötet med prins William – mitt framför hans fru

01 dec, 2023, 14:47 
Zara Larsson, Kate Middleton och prins William

Zara Larssons agerande i mötet med prins William döms ut.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade en synnerligen minnesvärd torsdagskväll. Efter att ha tillbringat dagen på en pub i Cambridge bar det av till centrala London och självaste Royal Albert Hall. Värdarna prins William och hertiginnan Kate hade nämligen något väldigt speciellt planerat för sina svenska gäster.

Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!Brand logo
Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!

Victoria och Daniel blev de första utländska kungligheterna på 101 år som bjöds in till Royal Variety Performance. Det är en gala som direktsänds i brittisk tv och lockar miljoner tittare varje år.

Bilden väcker frågor: gick Zara Larsson över gränsen?

I år hade arrangörerna fått in flera tunga popnamn Cher, Paloma Faith, Rick Astley – och Zara Larsson.

Zara Larsson
Tänk på var du har fingret, Zara!

Zara fick sig en pratstund med båda tronföljarparen, Victoria och Daniel och William och Kate. Hon log brett mot de svenska kungligheterna, som tidigare har haft Zara över på lunch i Haga.

Annons

Lika bekant är hon nog inte med William och Kate, men det var ändå idel leenden på bilderna från mötet. Och inte bara leenden – utan pekfingrar.

Blickarna dras av naturliga skäl direkt mot Zaras ena pekfinger, som hon har självsäkert riktat mot William. Prinsen ser inte ut att protestera, men hur ser egentligen etiketten ut? I hela livet har vi fått höra att det är oartigt att peka.

Dömer ut Zara: "Det anses fult"

Begick Zara Larsson således en oartighet i mötet med prins William, Storbritanniens blivande kung? Svensk Dam ringde upp etikettsexperten Mats Danielsson för att få svar.

– Det anses vara fult att peka. Så etikettsmässigt ska man undvika att peka finger. Pekandet i sig det blir en symbol för en pistol. I regel upplever vi ett pekande finger som störande, säger Mats.

Det är något annat att peka med hela handen. Och då ska man göra det på rätt sätt, och vrida handen så att man visar handflatorna, det är en inbjudande gest. Men att bara peka är en negativ gest.

Annons