Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Williams fantastiska gest för Victoria – inte hänt på 101 år

30 nov, 2023, 15:30 
AvGabriella Hall

En storslagen kväll väntar prinsessan Victoria och prins Daniel!

Annons

Till skillnad från förmiddagens dubbeldejt, där kronprinsessan Victoria och prins Daniel träffade sina brittiska motsvarigheter i ett privat möte på Windsor Castle, bjuder parens kvällsplaner på festligheter för alla att ta del av.

Hör Victorias viktiga ord om hjärtefrågan: ”Investera i oss själva”Brand logo
Hör Victorias viktiga ord om hjärtefrågan: ”Investera i oss själva”

Samtidigt som kronprinsessparet missar drottning Silvias födelsedagskonsert hemma i Sverige blir det minst sagt musikunderhållning även för dem.

Årliga galakvällen i Royal Albert Hall

Årligen samlas miljoner tittare i Storbritannien framför sina skärmar för att ta del av den storslagna Royal Variety Performances showen i Royal Albert Hall.

Annons

Galan går av stapeln i kväll och börjar traditionsenligt med att medlemmarna ur den brittiska kungafamiljen gör entré följt av tonerna till landets nationalsång. I år deltar prins William och prinsessan Kate som många gånger tidigare.

Men inte bara kommer det brittiska kungahuset vara representerat. Prinsen och Prinsessan av Wales har tagit sitt värdskap på största allvar och bjudit in Victoria och Daniel till festligheterna.

Ett härligt återseende för kungligheterna!

Victoria och Daniels galakväll – för första gången på 101 år

Prinsparets gest kan tyckas självklar när Victoria och Daniel har åkt hela vägen dit och ändå är där, men verkligheten är det motsatta.

Annons

Victoria och Daniel är de första utländska kungligheterna som bjuds in till Royal Albert Hall på över hundra år. Och de andra utländska kungligheterna någonsin.

Den första föreställningen någonsin ägde rum 1912 och tio år senare deltog Norges drottning Maud. Eller Maud av Wales som var hennes titel innan hon gifte sig, så teknist sett var Maud en del av den brittiska kungafamiljen.

Oavsett är prins Williams gest fantastisk och kvällens kungliga dubbeldejt kommer med säkerhet bli en upplevelse Victoria och Daniel sent glömmer!

Foto: Christine Olsson /TT

Annons