Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här kickar Victorias mammainstinkter med Estelle in – när hon tror att ingen ser

16 okt, 2023, 14:00 

Kronprinsessans mammahjärta svämmar över.

Annons

Under söndagen var det dags för storslagen fest i Christiansborgs slott i Köpenhamn, när prins Christian firade sin 18-årsdag. Det var minst sagt gott om kunglig glans, och prinsessan Estelle gjorde entré sin andra galafest – någonsin!

Och 11-åringen var ett riktigt kungligt proffs. Men mamma Victoria kunde inte hjälpa att hålla ett extra öga på sin dotter.

Prinsessan Estelles kungliga succé – exklusiv film inifrån festen!Brand logo
Prinsessan Estelles kungliga succé – exklusiv film inifrån festen!

Prins Christians starka ord framför kronprinsessan Victoria

Det var kronprinsessan, prins Daniel och prinsessan Estelle som rest till Danmark för att fira den framtida kungen som blev myndig. Victoria är ju dessutom fadder till Christian, så det var en extra speciell dag för alla inblandade.

Annons

320 gäster firade Christian hela natten med en hel del dans, och under middagen höll han sitt första riktiga tal. Farmor drottning Margrethe tittade stolt på, och så även föräldrarna kronprins Frederik och kronprinsessan Mary när han sa några välvalda ord:

– Det är stort för mig att stå här i dag. Tack farmor för de fina orden och för det flotta firandet. Och tack far och mor för att ni stöttar mig och för att ni alltid finns där, sa prins Christian och fortsatte:

– Jag lovar inte perfektion, men jag kan lova dedikation: Jag kommer att ge er allt jag har.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel
Wow – vilken trio!
Annons

Känslosamma bilden på Victoria och Estelle under festen

Trots att det var Christians stora dag kan man inte undgå att prinsessan Estelle stal showen, inte minst hemma i Sverige. Vi är ju inte vana att se henne i full galaklädsel, eftersom hennes ringa ålder gör att hon allt som oftast får stanna hemma.

Men nu hoppade hon på planet med föräldrarna – en utmärkt förberedelse för vad som väntar henne som drottning i framtiden. Och som ett riktigt kungligt proffs valsade hon in vid Victoria och Daniels sida med en vacker ljusrosa klänning med tyll och blommor signerad Christer Lindarw.

Annons

När det sedan var dags att slå sig ned i salen satt Victoria och Daniel vid skilda bord, men Estelle fick sitta med sin pappa. Men på ett foto som Kungahuset laddar upp på sin Instagram syns alla gäster ovanifrån, och det är en detalj som stjäl fokus.

På bilden ser man nämligen hur Victoria blottar sina mammainsikter – och tittar till så allt går bra för Estelle som sitter en bit bort. Detta gick inte obemärkt förbi:

"Underbart fångat ögonblick när mamma kronprinsessa kollar hur det för dotter Estelle vid middagen! Kärlek! " kommenterar en användare.

Kronprinsessan Victoria tittar på prinsessan Estelle under middag på slottet
Victoria tittar till sin älskade dotter.

Foto: TT

Annons