Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här reagerar prins Daniel - efter Carina Bergfeldts känsliga skilsmässofråga: ”Elak”

29 aug, 2023, 04:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Foto: SVT
Prins Daniels ärliga ord om skilsmässoryktena.
Annons

Den 15 september fyller prins Daniel 50 år, en dag som överskuggas en del av ett annat 50 års firande - nämligen kungens 50 år som svensk monark.

Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”Brand logo
Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”

Inatt släpptes dock en timmes lång intervju med prinsen inför hans kommande 50-årsdag. Han berättar bland annat om uppväxten i Ockelbo och hur det är att gifta in sig i kungafamiljen - men när Carina Bergfeldt kommer in på känslig mark blir prinsen kort i ton.

Daniel och Victorias romantiska sidor

Halvvägs in i intervjun visar tar Carina Bergfeldt upp det numera klassiska bröllopstalet som prins Daniel höll till prinsessan Victoria under deras bröllopsdag sommaren 2010.

Under talet vann han det svenska folkets hjärtan och avslöjade också kronprinsessan Victorias romantiska sida när han berättade om de 30 brev som hon skrev till honom innan hon skulle iväg till Kina i lika många dagar.

Annons

När han får frågan om sin egen romantiska sida skämtar han först om att han skrivit 40 romantiska brev innan han förklarar att det kändes lite väl privat för att gå in på specifikt men att han känner sig som en romantisk person.

– Jag vill inte ge några exempel på det, det känns privat. Men du får även där fråga min hustru ifall hon tycker jag är romantisk, det tror jag hon tycker, säger prinsen.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och Kronprinsessan Victorias romantiska bröllopsdag.

Historisk dementi

I årsskiftet mellan 2021 och 2022 började rykten om att prins Daniel och Victoria höll på att skiljas som en löpeld genom landet.

Ryktena blev så pass intensiva att kungahuset kände att de var tvungen att agera och gick därför ut på sociala medier för att dementera ryktena - ett historiskt tilltag från kungahusets sida.

Annons

När Carina Bergfeldt tar upp ämnet vrider sig prins Daniel på stolen innan han sedan väljer att förklara varför de valde att gå ut med dementin:

– Vi har ju sagt att vi inte ska kommentera det där mer utan att vi stängde den där dörren. Det där var en elak, falsk ryktesspridning som vi upplevde fick stora konsekvenser. Många vänner från hela Sverige och även utomlands hörde av sig och det nådde nån slags nivå så vi kände att det här kan vi inte acceptera, säger Daniel.

På frågan om prinsen hade valt att gå ut med dementin på samma sätt igen nu när han i efterhand vet utfallet är han tydlig.

– Ja absolut.

– Jag tror inte det finns nån vettig människa som tror på det där ryktet längre.

Annons