Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här tvingas kändiskvinnan hålla tillbaka tårarna under mötet med Victoria: "Kämpade"

06 okt, 2023, 09:30 

Det var mycket känslor inblandade.

Annons

Under torsdagen var det dags för ett kanske lite extra kul kungligt uppdrag för miljökämpen kronprinsessan Victoria. För fjortonde året i rad skulle Årets Miljöhjälte 2023 koras av Världsnaturfonden WWF.

Priset gick till Youtube-stjärnan Therése Lindgren, som nu berättar om känslostormen – och tårarna som fick hållas tillbaka under mötet med Victoria.

Victorias viktiga krav på Estelle och Oscar: ”Brukar tjata”Brand logo
Victorias viktiga krav på Estelle och Oscar: ”Brukar tjata”

Therese Lindgren tar emot pris av kronprinsessan Victoria

Therése Lindgren är en av landets största stjärnor, som slog igenom på Youtube. Idag kan hon också kalla sig författare, entreprenör och miljöhjälte!

Priset tilldelades henne av WWF, som menar att hon "inspirerar sina följare till en grönare omställning och pratar om det som är viktigt på riktigt".

Annons

– Jag brinner för frågan om minskad konsumtion. Jag har själv bidragit till ett klimat i sociala medier som normaliserar och glamouriserar en överdriven och onödig konsumtion. Jag vill göra allt jag kan nu för att ställa det till rätta, sa Therése när hon tog emot priset.

Therése Lindgren har tidigare uppmärksammats för sin kamp för klimatet. Hon fick till exempel skriva boken Viktigt på riktigt tidigare i år, som handlar om hur hon försöker leva mer hållbart. Det var Naturskyddsföreningen som valde ut henne som författare till Årets bok 2023, en bok de släpper varje år på temat miljö och natur.

Therése Lindgren håller tillbaka tårarna under mötet med kronprinsessan

Att bli korad Årets miljöhjälte är prestigefullt, det blir inte minst tydligt när självaste kronprinsessan är prisutdelare. Therése lyckades hålla masken, men på Instagram berättar hon nu om känslostormen.

Annons

– Oj vad jag kämpade med att hålla tillbaka tårarna idag när jag tilldelades utmärkelsen Årets miljöhjälte av @wwfsverige, skriver hon under en bild på henne och kronprinsessan och fortsätter:

– Jag är så otroligt otroligt hedrad och tacksam för det här priset, och aldrig i mitt liv har jag känt mig mer passionerad, motiverad och inspirerad att fortsätta på den här resan som jag precis påbörjat.

Förutom den stora äran, vann Therése 100 000 kronor, som hon valt att donera, skriver hon på Instagram. Pengarna ger hon till Världsnaturfondens fjällrävsprojekt.

– I början av 1900-talet var fjällräven fortfarande vanlig i Sverige men år 2000 fanns endast 30-40 individer i Sverige och Norge. Anledningen är klimatförändringarna som gjort det svårt för fjällräven att hitta föda, skriver Therése.

Foto: TT

Annons