Hårda beskedet - väljer att ta avstånd från prinsens födelsedag

12 maj, 2023, 14:05 
AvFelicia Plåt
Carl Philip
Carl Philip fyller 44 år på lördag. Foto: TT

Alla vill inte fira prinsens födelsedag.

Annons

Detta har varit en fullspäckad vecka för kungafamiljen. I onsdags anordnade prinsessan Madeleine tillsammans med sina vänner Childhood-festen på Gröna Lund. Som även var startskottet på Silvias 80-årsfirande.

Historiska utställningen invigd – kungafamiljen på plats!
Historiska utställningen invigd – kungafamiljen på plats!

Under fredagen är kungen och drottningen även på plats i Örebro för att fira att kungen suttit i 50 år på tronen. Under året kommer de besöka alla Sveriges 21 län för att uppmärksamma firandet.

Prinsens födelsedag

Men innan det är Silvias tur att fylla år är det första fokus på Carl Philip som fyller 44 år på lördag den 13 maj. Ännu har det inte kommit några besked om hur firandet kommer att se ut. Men hovet bekräftade för Hänt att prinsen kommer att fira privat med enbart familjen. Och det kommer nog bli ett trevligt firande för kungafamiljen på lördag. Men alla väljer inte att vara en del av prinsens bemärkelsedag.

Annons

Väljer att ta avstånd

Prins Carl Philip är inte bara prins utan även hertig av Värmland. Och landskapet har tidigare valt att uppmärksamma prinsens födelsedag. 2019 gratulerade regionen Carl Philip och la ut det på sin Facebook-sida. Och det var många som gratulerade prinsen i kommentarsfältet. Men i år blir det annorlunda.

"Region Värmland avser inte att uppmärksamma Prins Carl Philip" skriver regiondirektören för region Värmland, Peter Bäckström, i ett mejl till tidningen Hänt.

Varför regionen väljer att inte uppmärksamma prinsen 44-årsdag är inte bekräftat. Men vi får hoppas att Carl Philip blir nöjd med födelsedagen ändå tillsamman med nära och kära.

Annons