Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hårda kravet på Charles – så ska han stoppa sin egen son

22 nov, 2022, 10:00 
AvIbraheem Alsalman

Nu ligger prins Harrys öde i kung Charles händer.

Annons
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sortiBrand logo
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sorti

Ingen kan väl ha missat den ansträngda relationen mellan prins Harry, Meghan Markle och brittiska kungahuset.

Och ingen kan väl ha missat att det beror till stor del på intervjun duon gjorde med tv-profilen Oprah Winfrey där de gick till hård attack mot i princip alla familjemedlemmar som de dessutom anklagade för rasism.

– Det fanns en oro och diskussioner kring hur mörk Archies hud skulle bli. Vilken betydelse det skulle ha och hur det skulle se ut, sade Meghan då.

Intervjun gjordes 2021 och sedan dess har relationen varit en het potatis.

I veckan prins Harry och Meghan Markle en prestigefylld utmärkelse för att ha protesterat mot vad som kallas den ”systematiska rasismen” inom kungahuset.

Utmärkelsen Robert F. Kennedy Ripple of Hope Award tilldelas personer som ”visat en oböjlig beslutsamhet att förändra samhället och arbetat för att skydda och stärka jämlikhet, rättvisa och mänskliga rättigheter”, skriver Expressen med hänvisning till utländska medier.

Annons

Hårda kravet på Charles – så ska han stoppa sin egen son

Robert F. Kennedys dotter Kerry Kennedy, kommer att dela ut priset den 6 december. Hon hyllar Meghan och Harry och menar att paret har protesterat mot vad hon kallar den ”systematiska rasismen” inom brittiska kungahuset.

– Jag anser att de gjorde något heroiskt, säger Kerry Kennedy till El Confidencial.

Att Harry och Meghan fick priset har lett till starka reaktioner.

För nu skriver engelska medier att kung Charles borde ta bort parets kungliga titlar omgående.

Den politiske kommentatorn Nils Gardiner, som arbetat för tidigare premiärministern Margaret Thatcher skriver på Twitter:

”Löjligt att ge det här priset till Meghan och Harry, och en skamlös attack på brittiska monarkin. Meghan och Harry borde fråntas sina kungliga titlar omgående och resolut”.

Hovförfattaren Tom Bower har tidigare sagt i olika intervjuer att kung Charles kan dra tillbaka titlarna om Harrys memoarer, som kommer att släppas den 10 januari 2023, skadar kungahuset ytterligare.

Annons