Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken! Här bryter Meghan Markle mot etiketten – efter tuffa tiden med Harry

10 nov, 2022, 11:00 
AvIbraheem Alsalman

Meghan Markle gjorde det som man absolut inte fick göra som kunglig representant.

Annons
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgenBrand logo
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen

För två år sedan beslutade sig prins Harry och hertiginnan Meghan för att bryta med det brittiska kungahuset. Flyttlasset gick till USA och kvar lämnade man en frostig relation till flertalet medlemmar i kungafamiljen.

Relationen blev inte bättre av att Meghan och Harry gjorde en intervju med tv-ikonen Oprah Winfrey och talade ut om den turbulenta tid som präglat vistelsen i Storbritannien.

Sedan dess har paret fått utstå mycket hat i sociala medier och i brittisk press har de ofta omskrivits i allt annat än positiva ordalag.

I en intervju med James Corden i The Late Late Show kom prins Harry med ett stenhårt budskap om sitt tidigare liv och levererade en rejäl känga till det brittiska kungahuset och brittisk media.

Annons

– Jag gjorde vad varje gift man och pappa skulle göra. Jag behövde få min familj därifrån, sa prins Harry och fortsatte:

– Det var en tuff miljö. Vi vet alla hur den brittiska pressen kan vara. Det förstörde min mentala hälsa.

Chocken! Här bryter Meghan Markle mot etiketten – efter tuffa tiden med Harry

Nu kommer det andra rapporter om Meghan Markle från Storbritannien.

Hon har nämligen brutit mot en etikettregel.

För i veckan röstade USA i Mellanårsvalet som står mellan Republikanerna och Demokraterna. Valet är superviktigt för att avgöra vem som får makten i Senatorn och representanthuset.

Hittills har vi inte fått något resultat men Demokraterna uppges gå starkt – trots att många experter trodde att Republikanerna hade oddsen på sin sida innan.

Även president Joe Biden uppges nu vilja kandidera till att fortsätta som president även efter 2024.

– Vi har för avsikt att ställa upp igen. Det har varit vår avsikt, oavsett resultatet i det här valet, sa Biden på en pressträff, enligt SVT.

Annons

Som sagt så fick amerikanerna rösta i tisdag – och en av dem som gjorde det var hertiginnan Meghan Markle.

På sociala medier sprids nu bilder på Meghan där hon poserar med en basebollkeps, en blå jacka, en beige tröja och jeans och i handen håller hon i en lapp där det står "jag röstade".

Hon uppmanade sedan att man ska gå och rösta.

"I dag är det valdag i USA! Dags att gå och rösta!", skrev hon på Archewell-webbplats.

Det är högst ovanligt att en medlem från en kungafamilj går ut offentligt och prata politiskt och uppmana folk att rösta. Tekniskt är det tillåtet att göra det, men man förväntar sig att man ska vara neutral när det gäller politiska uttalanden, rapporterar The Independent.

Meghan Markle röstade även i USA:s presidentval 2020, vilket också var ovanligt med tanke på att hon var den första, moderna royalmedlemmen att göra det. Däremot avslöjades det inte hur och på vem hon röstade.

Annons