Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghan talar ut – första gången sedan omtalade intervjun med Oprah Winfrey

10 nov, 2021, 18:00 
AvIndra Nordemar

Meghan Markle talar ut i en ny intervju för första gången sedan hon och prins Harry intervjuades av Oprah Winfrey.

Annons
4 snackisar efter skandalintervjun med Harry & MeghanBrand logo
4 snackisar efter skandalintervjun med Harry & Meghan

Meghan Markles och prins Harrys intervju med Oprah Winfrey skapade rubriker välden över.

Deras påståenden om att det fanns rasism inom den brittiska kungafamiljen och att Meghan haft självmordstankar under sin tid i kungahuset (och att ingen gjorde något åt det), slog ner som en bomb.

Sedan dess har det numera Kalifornien-baserade paret kommit allt längre ifrån de engelska kungligheterna.

Men nu talar Meghan ut i hennes första person till person intervju sedan Oprah-hetsen.

Meghans och Harrys anklagelser mot kungahuset

När Meghan var gravid med Archie, prinsparets förstfödda, ska hon ha lidit av psykisk ohälsa och haft självmordstankar. De triggande faktorerna ska enligt paret själva ha berott på att det funnits en oro inom familjen över Arhies hudfärg, och att hon helt enkelt inte kände sig bekväm varken som kunglig eller med de andra i kungahuset.

Efter deras sorti, som chockerade det brittiska folket – och världen, undrade de flesta vad den verkliga anledningen var. Därför ställde de i mars upp i en öppenhjärtig intervju med Oprah Winfrey .

Annons

Trots att det är många som ifrågasatt deras allvarliga anklagelser har de hela tiden stått fast vid dem, och nu berättar Meghan att hon är glad att hon delade med sig.

– Jag mår mycket bättre gällande allt, tack så mycket, säger hon i nya intervjun av Andrew Ross Sorkin med New York Times.

Meghans ord om psykiska hälsan efter sortin ut kungahuset

Sortin ur kungahuset innebar att varken Meghan eller Harry längre har några kungliga rättigheter eller plikter. Men det betyder inte att de lever som vilka som helst – tillsammans drar de in över en miljard kronor och lever därefter.

De har påtagit sig flera uppdrag sedan flytten till USA, bland annat producerar de dokumentärer i både podd- och tv-format, skriver böcker och ägnar sig åt välgörenhet.

– Min man säger alltid "Stora privilegier innebär ett stort ansvar", säger Meghan och fortsätter:

– Men redan innan jag hade några privilegier i mitt liv, när mitt liv och min livsstil såg väldigt väldigt annorlunda ut stod jag upp för det som var rätt.

Foto: TT, Youtube

Annons