Hoten mot Meghan och Harry – utsatta för hatkampanj

Hoten mot Meghan och Harry – utsatta för hatkampanj

Kristin Callahan/Shutterstock
Efter att Meghan och Harry lämnade kungahuset har de varit i rampljuset mer än någonsin, och det har även inneburit en hel del hat riktat mot paret. Nu har de utsatts för en hatkampanj.
Titta in i Meghan och Harrys nya lyxvilla!
Slå på ljud

Sedan Meghan Markle och prins Harry lämnade det brittiska kungahuset har skandalerna kring paret utlöst varandra.

Efter intervjun med Oprah Winfrey, då Meghan och Harry bland annat påstod att det fanns rasism inom den kungliga familjen, har relationen mellan Kalifornien-paret och det brittiska kungahuset varit minst sagt infekterad.

Hertigen och hertiginnan av Sussex har gjort en hel del uttalanden som delat in de kungliga fansen i två läger.

Nu visar en ny undersökning att paret utsätts för samordnat näthat på Twitter, rapporterar The Guardian.

Meghan och Harry utsatta för hat på Twitter

Det är analysleverantören Bot Sentinel som analyserat 114 000 tweets kopplade till Meghan och Harry. 83 av kontona på Twitter var skapade enbart för att rikta kritik och hat mot paret, vilket utgjorde 70 procent av näthatet.

– Kontona har totalt 187 631 följare och med hjälp av analysverktyg uppskattade Bot Sentinel en kombinerad unik räckvidd på 17 miljoner användare, säger Bot Sentinels vd Christopher Bouzy till The Guardian.

Både Harry och Meghan är förespråkare för ett hälsosammare klimat, vilket de ofta uttrycker på sociala medier. Och det är just det som startat hat- och desinformationskampanjen på Twitter.

Rasism mot Meghan Markle på sociala medier

80 procent av nätövergreppen är riktade mot Meghan. Och i flera av tweetsen finns en rasistisk ton. Det finns även starka indikationer på att kontona har samarbetat i trakasserierna.

– De flesta verkade vara genererade av människor, säger Christopher Bouzy.

Strax efter att kuppen mot Meghan och Harry avslöjats förändrades aktiviteten gentemot paret på sociala medier. Enligt Bouzy var det en ”märkbar nedgång”. Men hatkampanjen är något som han aldrig sett tidigare, enligt BuzzFeed News.

Det är inte första gången som det riktas hat mot Meghan. 2019 utfärdade därför Buckingham Palace, Clarence House och Kensington Palace nya riktlinjer för sociala medier, för att avskräcka troll och personliga hatövergrepp.

Foto: TT

LÄS MER: Meghans nya beteende sågas: ”Fruktansvärt vidrigt”

LÄS MER: Meghan Markle har lämnat – beslutet väcker ilska: "Förstår inte varför"

LÄS MER: Drottning Elizabeths beslut: ”Meghan portas från familjefesten”