Drottning Elizabeths beslut: ”Meghan portas från familjefesten”

Drottning Elizabeth Meghan Markle

Det skulle lätt kunna bli släktträffen från helvetet – så nu sägs det att drottning Elizabeth stänger dörren för Meghan och prins Harry.

7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset
Slå på ljud

Den är närapå helig. Och det är bara drottningens allra närmaste som kvalar in. Men nu ser det ut att vara kört för Meghan Markle, 40, och prins Harry, 36, och deras barn Archie, 2, och Lilibet, tre månader.

Och då hjälper det inte att Harry är drottning Elizabeths kära barnbarn – enligt brittiska medier kommer porten till hennes stora julfirande på slottet Sandringham i år att vara stängd för de kungliga bråkstakarna från L.A.

LÄS MER: Därför blir Meghans dotter inte prinsessa

Prins Harry Meghan Markle

Prins Harry och Meghan Markle ute i kylan.

Foto: TT

De kommer helt enkelt inte att bli inbjudna. Kanske för husfridens skull? Med Meghan och Harry på plats – efter nära två års frånvaro – skulle ju det strama och hårt styrda kungliga julfirandet (som kräver fem klädbyten på mindre än ett dygn) riskera att bli släktträffen från helvetet.

Meghans och Harrys agerande, med alla offentliga påhopp, ser alltså ut att få ytterligare konsekvenser – om nu dessa uppgifter stämmer.

Och det skulle i så fall bli den tredje kungliga superjulen som prins Harry missar med sin ”gamla” familj: Förra året var allt inställt på grund av pandemin, och 2019 valde han bort drottningens julhögtid för att i stället fira med Meghan i Kanada.

Drottning Elizabeth Meghan Markle

Kanske lugnast om dessa två firar jul på skilda håll?

Foto: TT

Brittiska kungafamiljens julfirande – utan Meghan och Harry

Det kungliga julfirandet på slottet Sandringham har sett exakt likadant ut i mer än 30 år (med undantag för pandemijulen 2020): På julafton är det afternoon tea och paketöppning, och sedan smokingmiddag på kvällen.

På juldagen promenerar alla till kyrkan för julgudstjänsten, och sedan blir det jullunch innan alla lyssnar på drottningens tv-sända jultal. Efter det väntar charaderna och en buffémiddag, och på annandagen är det fågeljakt – som är obligatorisk. Och frågan är hur väl vegetarianen och djurvännen Meghan skulle passa in i det?

Drottning Elizabeth

Pandemi och familjebråk – den kommande julen blir ingen lätt match för drottning Elizabeth.

Foto: TT

LÄS MER: Nya attacken på Meghan: ”Hon är en feg råtta!”

LÄS MER: Se bilderna på Meghans och prins Harrys son Archie

LÄS MER: Experten om Meghan, Harry och namnet Lilibet: ”Krassa skäl”

Foto: TT.