Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya attacken på Meghan: ”Hon är en feg råtta!”

28 aug, 2021, 14:00 
Vem är den kungliga rasisten? Meghan och Harry går som katten runt het gröt och det har fått Piers Morgan att explodera – igen.
Annons
7 saker du inte visste om Meghan MarkleBrand logo
7 saker du inte visste om Meghan Markle

Det var vårens stora kungliga familjedrama, och det utspelade sig mitt framför världens ögon:

Meghan och Harry sa rakt ut i Oprah Winfrey-intervjun att de hade upplevt rasism i den brittiska kungafamiljen – eftersom (den då ännu ofödde) sonen Archies hudfärg ansågs avgörande nog att öppet diskutera.

I alla fall om vi ska tro Meghan och prins Harry.

Meghan hävdar också att det ska vara Archies hudfärg som ligger bakom (det förmodade) beslutet att aldrig göra honom till prins.

Påståendet som de skickade ut var därmed att det skulle finnas minst en rasist i den brittiska kungafamiljens innersta krets. Oprah Winfrey uppgav senare att det inte skulle röra sig om drottningen eller prins Philip (som då fortfarande var i livet).

Annons

Men i den mycket omdiskuterade Meghan och Harry-biografin Finding Freedom som ges ut i en ny uppdaterad version i nästa vecka, hävdar författarna att Meghan och Harry egentligen hade tänkt peka ut den påstådda ”kungliga rasisten”. Men att de sedan var ”barmhärtiga nog” att skona personen i fråga.

Meghan och Harry anklagar brittiska kungafamiljen

Brittiska kungafamiljen
Efter Meghans och Harrys attack spekuleras det vilt: ”Vem av dem är det?”

Och det är alla dessa antydningar som nu har fått den brittiske medieprofilen Piers Morgan, 56, att fullständigt explodera.

Annons

I ett inlägg på Twitter kallar han Meghan och Harry för ”you gutless weasels” – typ ”era fega råttor!” om man ska försöka översätta till svenska:

– Go on then, you gutless weasels – name the supposed Royal racist and let them respond!

– Annars fortsätter ni att smutskasta hela kungafamiljen.

Piers Morgan
”Men så säg det då, era fega råttor” morrar Piers Morgan.

För det kan inte hjälpas att de där halvkvädna påståendena har kastat en skugga över drottning Elizabeth och hennes barn och barnbarn – trots att ingen vet om detta är sant. Och värst av allt: Kungafamiljen kan inte gå ut offentligt och försvara sig.

Annons

Även om prins William faktiskt kokade över mitt under ett uppdrag och med återhållet raseri väste till Sky News reporter:

– Vi är verkligen inte någon rasistisk familj!

Prins William.

Foto: TT.

Annons