Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hårda kritiken mot Sofia – efter bilderna från galamiddagen

31 jan, 2024, 19:15 
Vendela Lönnqvist
Många åsikter vädrades...
Många åsikter vädrades...TT
Det var inga glada miner efter Sofias framträdande.
Annons

Det vankades franskt statsbesök under tisdagen när president Emmanuel Macron landade i Stockholm.

GLAMEXTRA: Kungafamiljens stora galaparty – med franska presidentparet!Brand logo
GLAMEXTRA: Kungafamiljens stora galaparty – med franska presidentparet!

Franskt statsbesök i Sverige

Det innebar fulla muggar för både kungen och drottningen, som bjöd in den franska presidenten och hans hustru Brigitte Macron för att stärka och främja relationen mellan Sverige och Frankrike.

Brigitte och drottningen hade ett eget schema, där de bland annat besökte en skola i Rinkeby och träffade både elever och lärare.

Kungens tacksamhet gentemot Macron

Men i fokus stod kungen och presidenten – tillsammans med en rad politiker diskuterades en hel del viktiga, aktuella frågor.

– Syftet med detta statsbesök är att utveckla det redan goda samarbetet inom utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Vi är tacksamma för det starka stöd vi har fått från Frankrike under hela Nato-processen. Både den snabba ratificeringen av vår ansökan och de säkerhetsgarantier vi fått, sätter vi stort värde på, sa kungen i sitt tal på slottet.

Kunglig galamiddag för det franska presidentparet

Efter en dag fylld av välkomstceremonier, möten med högt uppsatta politiker och samtal om säkerhetspolitik var det äntligen dags för galamiddagen.

En av de som väckte mest uppmärksamhet var ingen mindre än prinsessan Sofia, som glänste i en guldklänning från Lars Wallin.

Annons

Men det var inte klänningen som stod i fokus för den allmänna åsiktsdomstolen – utan hennes skor, som hon också bar på hennes egen bröllopsdag.

Kritiken mot prinsessan Sofias skor

I Instagram-profilen @royalfashionpolice, som varje dag uppdaterar sina följare om kungligt mode, väller kommentarerna om Sofias skor, ett par beiga läderpumps från Charlotte Olympia, in.

Och det är både högt och lågt. Vissa anser att skorna inte alls passar Sofias annars eleganta val av kläder aftonen till ära.

"Vid första anblicken tyckte jag att hon såg fenomenal ut! Vid andra anblicken är skorna ett stort nej för mig!", skriver en användare.

"Jag tycker Sofia behöver en ny stylist", anser en annan.

"Vacker klänning men gillar inte skorna. Tyckte de var hemska när hon bar dem första gången och jag tycker fortfarande detsamma."

Men självklart fanns det andra som ansåg att Sofia såg lika fantastisk ut som vanligt – och vi kunde inte hålla med mer!

Annons