Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harry avslöjar sanningen om varför han svek drottningen: ”Förstörde min mentala hälsa”

26 feb, 2021, 10:30 
Prins Harry Drottning Elizabeth
Nu är prins Harry fri att säga sanningen – och den är tuff: Livet i kungafamiljen var en katastrof för hans psykiska hälsa.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 8?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 8?

Sanningen om Megxit – serverad av prins Harry i amerikansk tv i natt. Och det är ett stenhårt budskap om hans gamla liv i den brittiska kungafamiljen som nu på morgonen har nått drottning Elizabeth.

– Jag gjorde vad varje gift man och pappa skulle göra. Jag behövde få min familj därifrån, säger prins Harry och fortsätter:

– Det var en tuff miljö. Vi vet alla hur den brittiska pressen kan vara. Det förstörde min mentala hälsa.

Prins Harry Meghan Markle Drottning Elizabeth
Prins Harrys och Meghan Markles utspel i amerikansk media har bara börjat.

Det är James Corden, programledare för The Late Late Show, en av USA:s mest populära talkshower, som har fått prins Harry att ställa upp och i det 17 minuter långa inslaget talar prins Harry ut från taket till en dubbeldäckarbuss som rullar med poliseskort genom Los Angeles.

TV-intervjun med prins Harry

Prins Harry The Late Late Show
Prins Harry blir intervjuad för The Late Late Show.

Inslaget spelades in innan drottning Elizabeth slutgiltigt knuffade ut Meghan och Harry ur kungahuset och prins Harry ger sken av att ha känt till vad som väntade: I intervjun säger han bland annat att det handlade om att ”ta ett steg tillbaka. Och inte om att kliva av”.

Annons

– Min livsuppgift är är att stå till tjänst. Så var jag än befinner mig i världen så är det det som det kommer att handla om för mig. Vilka beslut som än fattas på den andra sidan.

Och den andra sidan – det är hans 94-åriga farmor drottningen.

Prins Harry och Meghan Markle – nya livet i Los Angeles

Men prins Harry verkar lycklig med sitt nya liv i USA och under intervjun ringer han Meghan – som kärleksfullt kallar honom ’Haz’. Själv säger prins Harry att han visste att det var henne han ville ha efter bara två dejter. Och så avslöjar han sonen Archies första ord: Nej, det var inte mamma. Utan ”crocodile” (krokodil)!

Prins Harry Meghan Markle
Prins Harry går sin egen väg – och verkar lycklig.

Foto: TT.

Annons