Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harry och Meghan Markle i bråk kring Elizabeth – när Charles opereras

28 jan, 2024, 14:00 
Prins Harry, drottning Elizabeth, Meghan Markle och kung Charles
Prins Harry och Meghan Markle anklagas för att ha snott drottningens smeknamn till sin dotter, Lilibet, och ljugit för allmänheten.
Och när kung Charles opereras – väljer de att träda fram på kritiserat vis.
Annons
5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbokBrand logo
5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbok

När drottning Elizabeth var en liten flicka hade hon svårt att säga sitt namn, och därmed blev hon Lilibet med de allra närmaste.

Smeknamnet levde kvar, men var öronmärkt för de i drottningens innersta krets. Sedan fick prins Harry och Meghan en dotter, och plötsligt fanns en till Lilibet, i dag 3, i familjen.

Prinsparet har bekänt att drottningen gett sin välsignelse till namnet – men stämmer det? Nu påstås de ha ljugit – och väljer att kliva fram när Charles ska lägga sig på operationsbordet.

Meghans och Harrys kritiserade namnstöld

Lilibet var bara några dagar gammal när Harry och Meghan offentligt berättade att drottningen skrivit under på namnet.

Situationen fick många att höja på ögonbrynen. Vid tillfället var ju prinsparets relation med kungafamiljen allt annat än god.

Annons

Och nu verkar det som att skeptikerna kan haft rätt. I den brittiske författaren Robert Hardmans nya biografi Charles III: New king. New court. The inside story citeras en hovfunktionär:

– Jag har aldrig sett drottningen så arg.

Lilibet ler mot kameran
Lilibet fick träffa sin gammelfarmor drottning Elizabeth i anslutning till sin 1-årsdag.

Drottningen ska i själva verket tyckt att prinsparet "kapade" hennes högst privata smeknamn. Ja, det var så pass privat att inte hennes egna son använt det:

– Inte ens prins Charles skulle drömma om att kalla sin mamma Lilibet, har den brittiska hovexperten Angela Levin en gång fräst fram.

So ord står mot ord. Visste drottningen att den nya flickan i familjen skulle få hennes älskade barndoms-smeknamn?

Det lutar åt att Elizabeth var informerad, men inte tillfrågad. Och de värsta kritikerna hävdar att allt var ett sätt för prinsparet att säkra sitt varumärke.

Annons

På så vis låter de aldrig omvärlden glömma deras band till kungafamiljen. Och samma anklagelse riktas mot prinsparet igen, i skenet av kung Charles prostataoperation.

Prinsparet träder fram – under oron för kung Charles

Beskedet har fått en hel värld att hålla andan: Storbritanniens kung ska opereras för förstorad prostata.

Samtidigt är prinsessan Kate inlagd efter sin magoperation, som hovet velat avslöja få detaljer kring.

Och medan kungahuset är försvagat och har en nations oroliga blickar på sig, då väljer prins Harry och Meghan Markle att kliva fram.

De fångades av smattrande kamerablixtar på röda mattan när filmen om Bob Marley hade premiär på Jamaica.

Meghan Markle och prins Harry på röda mattan
När oron för kung Charles är som störst väljer Meghan Markle och prins Harry att kliva fram.CHPT, SAPT / BACKGRID UK / TT

Något som inte landat väl hos hovexperter. De anklagas för att vara "desperata" och vilja påminna kungafamiljen om "vad de förlorat":

– Det är som att prinsparet vill säga "titta vad som kunde ha hänt om vi stannat kvar i kungahuset", lyder hovexperten Richard Fitzwilliams dom.

Sanningen, det vet nog bara Meghan och Harry. Men en sak är säker – ännu en gång är deras relation med kungafamiljen i blåsväder offentligt. Och drottning Elizabeth är inte här för att berätta sin sanning.

Foto: TT, Instagram

Annons