Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harry straffad av Charles – får sitta i skamvrån: "Jag är rädd..."

24 apr, 2023, 09:00 
AvFelicia Plåt
Charles och Harry
Harrys självbiografi har väckt reaktioner i kungahuset. Foto: TT

Harry får en speciell plats under kröningen, långt ifrån familjen.

Annons

Den 6 maj är det dags för kung Charles och drottning Camillas stora kröning. William och Kate kommer vara på plats och det är även bekräftat att Harry kommer att närvara i London under den stora dagen. Vilket inte var helt självklart.

Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas utBrand logo
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut

Får sitta i skamvrån

I början av 2023 släppte Harry självbiografin "Den andre", eller "Spare" som den heter på orginalspråket. I boken öppnade han upp sig om bland annat varför han och Meghan lämnade kungahuset samt den kyliga relationen mellan honom och William. Boken har skapat ännu mer spänningar inom kungahuset vilket syns på placeringen av kungligheterna under kröningen.

Enligt den före detta kungliga butlern, Paul Burrell, kommer Harry nämligen att få sitta i skamvrån under körningen. Eller med andra ord rad tio. Långt bakom resterande medlemmar i den kungliga familjen.

Annons

Ingen chans till försoning

Paul Burrell, berättar att det även kommer finnas ytterst lite tid för Harry att prata med sin bror och far under dagen. Och även om de skulle få sig en liten pratstund finns det troligtvis ingen chans för försoning mellan bröderna.

– Jag är rädd att det inte finns någon chans till försoning, jag tror att han kommer få ett isigt bemötande, säger Paul Burrell till GB News.

William, Charles och Harry
Relationen mellan Harry och William har på senare år blivit kyligare, men Charles älskar sina söder villkorslöst.

Vill inte spendera tid med familjen

Däremot tror inte Paul att Harry verkar särskilt nedstämd över den icke existerande försoningen eller platsen på rad tio. Spekulationer säger nämligen att Harry kommer att åka in och ut från London inom 24 timmar.

– Harry kommer inte att hänga kvar, och platsen långt bak kommer vara till hjälp om han vill göra en snabb exit, säger Paul.

Den före detta butlern avslöjar även att Harry inte vill spendera mycket tid runt sin familj och att han kommer för det var hans fars önskan.

– Charles kommer däremot att vara glad att båda hans sönder är på plats, säger Paul.

Annons