Harry vill skydda Meghan – men gör det bara värre

Redan då i julhelgen borde vi alla ha anat eller förstått. Harry och Meghan är inte längre med i brittiska kungliga värmen.Frågar ni mig så är detta katastrof.

Ni som kan er brittiska kungliga julhistoria höjde nog på ett och ett annat ögonbryn.

Var fanns prins Harry och hans Meghan under årens firande? Men framför allt deras förstfödda son Archie vid drottning Elizabeths traditionella jultal?


 

I normala fall brukar alla familjemedlemmar vara med som fotografier på skrivbordet när drottningen håller sitt jultal. Men i julas var varken Harry, Meghan eller Archie bland fotografierna.

Däremot stod de närmsta andra medlemmar i bakgrunden. Ett inramat porträtt av William och Kate, med barnen George, Charlotte och Louis. Två bilder på maken Philip. Även Charles och Camilla fanns där.

Men prins Harry och Meghan lyste med sin frånvaro.

Där och då borde vi förstått den mindre kungliga bomben som kom i går kväll:

Meghan och Harry lämnar kungahuset!

“Efter många månaders överväganden och långa interna diskussioner har vi valt att göra en förändring detta år, för att bana oss en ny progressiv väg inom kungahuset. Det är med hennes uppmuntran, särskilt under de senaste åren, som vi känner oss redo att ta det här steget. Vi planerar nu att dela vår tid mellan Storbritannien och Nordamerika, samtidigt som vi uppfyller vår plikt mot drottningen, Förenade Samväldet och de organisationer som vi är beskyddare av.”, skrev paret i ett officiellt meddelande.

Katastrof, så klart.

“Harry har fått nog”

Deras argument är tyvärr helt ihåligt:

“Den här geografiska balansen kommer att ge oss möjlighet att uppfostra vår son så att han får en känsla för den kungliga tradition som han är född in i, samtidigt som det ger vår familj utrymme att fokusera på nästa kapitel, som bland annat inkluderar lanseringen av vår egen välgörenhetsstiftelse.”

Detta är allt annat än vad brittiska monarkin behöver i dessa dagar.

Drottningen är ledsen. Men det hon och alla andra i brittiska hovet i stället borde fundera över är prins Harrys djupa besvikelse.

För varför händer detta?

Enkelt.

Harry har fått nog av det bemötande som hans fru Meghan har fått sedan bröllopet.

Jakten på henne har många gånger liknats vid jakten på prins Harrys framlidna mor prinsessan Diana. Hon har jagats dygnet runt och allt kring henne har ifrågasatts – precis som med prinsessan Diana.

Johan LiDet som nu sker är en katastrof för brittiska monarkin. Meghan var just den vitamininjektionen som kungahuset behövde, men stötte ifrån sig.

Men vi alla som är mänskliga inser att prins Harry gör det enda naturliga valet.

Tills alla visar en förändring kommer han se till att skydda de personer han älskar mest i hela världen – hustrun Meghan och sonen Archie.

Oavsett. Detta är en enda katastrof för monarkin i det som räknas som världens mest ädla.

Det Harry tyvärr inte förstår är att han nu gör sig själv och hustrun Meghan en björntjänst av enorma proportioner. Brittisk tabloidmedia kommer att tolka deras beslut som ett incitament att bevaka dem ännu hårdare – då de numera inte ska räknas till den kungliga familjen.

Foto TT