Harrys chockbeslut – efter drottningens död: "Kommer ge sig på Charles"

15 sep, 2022, 15:00 
AvIbraheem Alsalman

En minst sagt dramatisk vändning från prinsen.

Annons
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen

Drottning Elizabeths bortgång har påverkat väldigt många människor. Vår kungafamilj har ställt in allt och Carl Gustaf och drottning Silvia kommer att vara på plats på måndag när Elizabeth begravs.

Dödsbeskedet har förstås även påverkat brittiska kungahuset dramatiskt. Familjen, som genom åren, haft storartade bråk, har försonats den senaste veckan på grund av dödsfallet. Prins Harry har träffat prins William och samtliga såg tagna med samlade ut. Även Meghan Markle var på plats, trots att hon i början förbjöds från att komma för rädslan att orsaka dålig stämning.

För som bekant tillhör prins Harry och frun Meghan Markle inte längre brittiska kungahuset. Efter en djupt kritiserad och kontroversiell intervju med Oprah Winfrey stod det klart att de lämnar kungligheterna bakom sig och flyttar till USA.

Annons

Harrys dramatiska beslut efter dödsbeskedet

Relationen efter det har minst sagt varit frostig. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall sa under torsdagen i SVT:s morgonstudio:

– Det pågår ett öppet krig mellan bröderna (Harry och William), men nu har de försonats på grund av begravningen. Det har även ryktas att han kommer komma ut med en bok där han kommer berätta allt om familjen. Det är något som kan skada brittiska monarkin och frågan är hur Charles kommer svara. Kommer han att fördöma boken?

Och just den här boken är uppe på tapeten igen. För enligt The Telegraph har prins Harry beslutat att skjuta upp släppet för respekt till Elizabeth. Tanken var att memoarerna skulle komma ut lagom till julhandeln men har nu skjutits upp till senare nästa år. Även Meghans podcast har pausats i sex veckor som tecken på respekt mot drottning Elizabeth.

The Telegraph skriver vidare att det finns en stor oro inom det brittiska kungafamiljen för Harrys bok. Ingen har fått läsa den i förväg och de anar att det kommer komma ut detaljer och information som är besvärliga. Bland annat kommer Harry att skriva om sin relation till hans pappa Charles fru Camilla. Charles var otrogen med Camilla under äktenskapet med Harrys mamma prinsessan Diana.

Annons

– Han kommer att ge sig på Charles och Camilla, har hovexperten Tina Brown sagt om prinsens kommande bok till Telegraph.

Det finns även uppgifter om att Harry kommer att uppdatera boken med ett nytt kapitel för att inkludera farmors död.

Annons