Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svenske Tim, 29, med kungafamiljen – vid drottning Elizabeths kista

15 sep, 2022, 11:00 
Tim Vesterberg
Drottning Elizabeths svenska släkting Tim – mitt bland kungligheterna under minnesceremonin!
Annons
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths livBrand logo
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths liv

Hela den brittiska kungafamiljen i vördnadsfull tystnad framför drottning Elizabeths kista. Och mitt ibland dem – bara meter från kung Charles – en svensk:

Doldisen Tim Vesterberg, 29.

Tim Vesterberg med brittiska kungafamiljen framför drottning Elizabeths kista
Svenske Tim på hedersplats under ceremonin för drottning Elizabeth.

Han är något så unikt som ingift i drottning Elizabeths stora familj, och det gör honom självskriven i sammanhang som dessa: Detta eftersom hans käraste – hustrun Flora, 27 – är barnbarn till drottning Elizabeths kusin, prinsessan Alexandra.

Timothy ”Tim” Vesterberg med sin Fru Flora Vesterberg, född Ogilvy
Tim Vesterberg med sin fru brittiska Flora.

Så i går eftermiddag gjorde Tim entré framför det stora pressuppbådet tillsammans med sin fru. Han fick därmed vara med om det historiska ögonblicket när drottning Elizabeth hedrades med en ceremoni inför de fyra dagar när hon nu ska ligga på lit-de-parad i Westminster Hall. Och han var garanterat den ende svensken i detta superexklusiva kungliga sällskap.

Annons
Charles, Camilla, Kate, Wiliam, Meghan och Harry
Charles, Camilla, Kate, Wiliam, Meghan och Harry – alla var där.
Ceremoni för drottning Elizabeth i Westminster Hall
Drottning Elizabeths kista i den hela tusen år gamla Westminster Hall, ett stenkast från begravningskyrkan Westminster Abbey i London.

Men numera har Tim Vesterberg rutin. Ett år har gått sedan han och Flora gifte sig, med delar av den brittiska kungafamiljen bland gästerna.

En av de senaste gångerna som han sågs offentligt i dessa högkungliga sammanhang var annars vid minnesgudstjänsten för prins Philip som hölls i Westminster Abbey i våras. Då satt Tim, född 1993 i Sundbyberg, två rader framför självaste kung Carl Gustaf och drottning Silvia i kyrkan.

Annons
Kungen och drottning Silvia med Tim Vesterberg
Tim Vesterbergs fina placering framför svenska kungaparet när hela det kungliga Europa samlades för att hedra och minnas prins Philip i mars.

Förklaringen är att släkt gick före rang och Tim är som sagt gift med Flora, vars pappa James är gudson till drottningen, samt själv gudfar till drottningens barnbarn prinsessan Eugenie. Och Floras farmor är alltså prinsessan Alexandra.

Vilken resa för Tim, som tidigare mest var känd för sin tid som målkung i Djurgårdens och Modos ungdomslag. Men så la han ner hockeyklubban och började plugga på Handelshögskolan, något som så småningom ledde honom rätt in i den brittiska finansvärlden.

Tim Vesterbergs relation till brittiska kungafamiljen

Det var också i Londons societetskretsar som han sedan träffade Flora, som i dag bär hans efternamn Vesterberg. Bröllopet stod i september 2021 och i lördags firade de ettårig bröllopsdag.

Annons
Timothy ”Tim” Vesterberg med sin Fru Flora Vesterberg, född Ogilvy
Tim och Flora på Royal Ascot i somras.

Kvar i Stockholm finns Tims familj: Mamma Carina, 57, som jobbar som verksamhetscontroller på Pensionsmyndigheten, pappa Patrik, 57, och syrran Emmy, 24. Så speciellt det måste vara för dem att se bilderna från London i går!

Timothy Tim Vesterbergs svenska mamma Carina Vesterberg
Tim Vesterbergs svenska mamma Carina. här på sin sons bröllop i London i fjol.

Foto: TT

Annons