Harrys första samtal med brodern William – efter skandalintervjun med Oprah

Prins Williams och prins Harrys har pratat för första gången sedan skandalintervjun med Oprah

Sprickan mellan prins Harry och resten av den brittiska kungafamiljen är stor efter den omtalade intervju med Oprah Winfrey som sändes i förra veckan. Nu har bröderna äntligen talat med varandra efter flera dagar av tystnad.
Slå på ljud

Harry och Meghan tog verkligen bladet från munnen när det satte sig ner med Oprah Winfrey i intervju som chockade hela världen. Prinsparet avslöjade detaljer om den brittiska kungafamiljen som tidigare varit okända och berättade bland annat om ett rasistiskt påhopp på sonen Archie. Dagen efter att att intervjun hade sänds i Storbritannien publicerade brittiska hovet ett uttalande från drottning Elizabeth:

Elizabeth svarar – efter Harrys och Meghans intervju med Oprah

”Hela familjen är mycket ledsen över att få höra i vilken hög utsträckning de senaste åren har varit tuffa för Harry och Meghan. Frågorna som tagits upp, i synnerhet den med hudfärg, är bekymrande. Vissa erinringar kan variera, men de tas på stort allvar och kommer adresseras av familjen privat”, säger hon i uttalandet och tillägger:

LÄS MER: Williams första kommentar efter Harrys och Meghans intervju

”Harry, Meghan och Archie kommer alltid vara mycket älskade familjemedlemmar”, skriver drottningen.

Ytterligare några dagar senare var William och Kate ute på kungligt uppdrag och de alla journalister ville ha var förstås en kommentar från Harrys storebror.

Prins William nekar till anklagelserna

Är ni en rasistisk familj? frågade en av journalisterna.

– Vi är inte en rasistisk familj. Jag har inte pratat med min bror men jag kommer att göra det, sa William.

Och nu har det hänt. Meghans vän Gayle King berättar för CNN att de kungliga bröderna har talat med varandra och att Harry även har varit i kontakt med pappa Charles. Enligt Gayle var samtalen "inte produktiva" men Harry ska ändå vara glad över att de i alla fall har börjat prata med varandra.

LÄS MER: Harrys och Meghans kärlekshistoria

Foto: TT