Meghans & Harrys historia – från blindträffen till barnet av Sussex

prins Harry Meghan

Nu är äntligen Harrys och Meghans bebis på väg som många har väntat på! I väntan på den lille passar det perfekt att ta en titt på hur parets kärlekshistoria har sett ut.

När förhållandet mellan Meghan och prins Harry blev känt blev det direkt en snackis. Han, prins av Sussex. Hon, programledare och känd skådespelare. Vi blickar tillbaka på hur de hamnade där de är idag, som blivande föräldrar och hertig och hertiginna av Sussex.

Meghan och Harry träffades 2016

I juli 2016 ordnade gemensamma vänner en blinddate mellan prins Harry och Meghan. Det visade sig vara en lyckad date och i början av oktober samma år cirkulerade det i tidningarna att de fortfarande dejtade. Det hade dock inte gjorts några offentliga uttalanden angående deras relation vid den här tiden, men ryktena spreds från höger och vänster. Först i november bekräftade hovet att Harry och Meghan var ett par. Samtidigt som hovet bekräftade förhållandet gick de också ut med en uppmaning till både media och allmänheten att lämna Meghan ifred. Harry uttryckte sin oro över att Meghan hade fått ta emot mycket rasistiska och sexistiska kommentarer sedan de började umgås. I december umgicks paret flitigt men julen firade de separat.

Meghan fångas på bild när hon sitter i en bil.

Meghan fick utstå mängder av trakasserier i början av hennes och Harrys förhållande.

2017 – Meghan och Harrys förlovning

Det nya året firade Meghan och Harry in tillsammans. De begav sig på en hemlig resa till Tromsö i Norge där de tittade på norrsken och åkte på valsafari. I början av januari 2017 blev det turbulent kring Meghan när hennes bror greps för att ha hotat sin flickvän med pistol. Hovet var måttligt roade och både Meghan och hennes bror bad om ursäkt. I januari presenterades även Meghan för en större del av kungahuset, däribland hertiginnan Kate.

I april stängde Meghan ner sin webbplats som hon drivit i flera år. Detta tolkades som ett tecken på att Harry och Meghan ville ta förhållandet till en högre nivå. En framtida kunglig fru skulle nämligen inte kunna driva en personlig webbplats. I maj följde även Meghan med Harry till Pippa Middletons bröllop.

I augusti blev det tydligt att paret menade allvar på riktigt. På Meghans födelsedag tog Harry med sin kärlek på en safari-upplevelse i Afrika. Ungefär samtidigt rapporterades det att Meghan slutade i serien Suits för att få mer tid för sitt nya kungliga liv. “Hon trivs verkligen med sitt välgörenhetsarbete med Unicef och kommer att bredda ut sina välgörenhetsinsatser när hon blir en rojalist på heltid”, berättade en kunglig källa till Daily Star. Nu var inte frågan om längre, utan när de skulle ta nästa steg.

Meghan och Harry syns tillsammans offentligt första gången.

I september gjorde de sitt första offentliga uppträdande tillsammans. Paret sågs skratta tillsammans på läktaren under idrottstävlingen Invictus Games i Toronto. En sak som fick många att reagera var att paret höll hand flera gånger och det hör inte till vanligheten att brittiska kungligheter visar upp sin kärlek på det sättet. Drottning Elizabeth sägs ha varit den som bestämt regeln om att kungligheter inte ska visa sin kärlek offentligt, men den regeln verkade varken Harry eller Meghan bry sig om.

Meghan och Harry visar upp sina förlovningsringar.

I november kom nyheten om att Meghan och Harry förlovat sig och de visade stolt upp ringarna utanför Kensington Palace.

Julen samma år tillbringade Meghan tillsammans med kungafamiljen. Det är väldigt ovanligt att respektive bjuds in till att fira jul med kungafamiljen innan ett giftermål ägt rum, så det visade tydligt att Meghan officiellt var välkomnad till familjen.

Meghan och Harry firade sin första jul ihop 2017. I bakgrunden syns William och Kate.

Meghan och Harry firade sin första jul ihop 2017. I bakgrunden syns William och Kate.

2018 – kaosåret och bröllopet

I januari 2018 uttalade sig Meghans pappa, Thomas Markle, om förhållandet för första gången.

– Jag tycker det är underbart, jag är förtjust. Jag tror att de passar väldigt bra för varandra, och jag är mycket glad för deras skull, Meghan och Harry, sa han i en video. Uttalandet satte punkt för ryktena om att han ogillade Meghans bröllopsplaner. I januari bestämdes det även att William skulle vara best man på bröllopet och många undrade vem som skulle bli Meghans “maid of honor”.

I februari blev det klart var bröllopet skulle hållas och platsen blev slottet Windsor castle. Det ryktades om att Elton John skulle spela på bröllopet eftersom han hade ställt in två konserter samma helg som bröllopet skulle ske.

På internationella kvinnodagen, 8 mars, reste Harry och Meghan till Birmingham. Där pratade de om hur man kan uppmuntra kvinnor att våga satsa på karriärer inom bland annat vetenskap, teknologi och matematik. Eleverna som var på plats berättade att Meghan var mycket glad över att få chansen att tala om ett ämne som hon verkligen brinner för, kvinnors rättigheter.

Meghan och Harry i Birminghamn den 8 mars 2018.

Meghan och Harry i Birminghamn den 8 mars 2018.

Den 19 maj 2018 gifte sig Harry och Meghan som planerat på slottet Windsor castle. Eftersom Meghans pappa i sista stund meddelade att han inte skulle närvara vid bröllopet var det prins Charles som ledde Meghan till altaret. 600 gäster vad inbjudna till vigseln och däribland fanns Oprah Winfrey, George Clooney och Serena Williams. På den efterföljande middagen på kvällen var det en mer privat tillställning dit 200 av gästerna var inbjudna.

 Meghan bar en sidenklänning med trekvartsärm. Klänningen kom från Givenchy haute couture och uppges vara värd runt 2-4 miljoner kronor. Meghan Markle ville att hela det brittiska samväldet med 53 länder skulle finnas representerade i klänningen. Den fem meter långa slöjan har därför en brodyr i ett blommönster med blommor från samtliga länder som ingår i samväldet.

Meghan och Harrys första kyss som nygifta.

Meghan och Harrys första kyss som nygifta.

Brudbuketten bestod av vårblommor som till stor del var plockade i parets egna trädgård av prinsen själv. I buketten fanns det bland annat luktärtor och liljekonvaljer. Bröllopet var magiskt vackert och hundratusentals hade tagit sig till slottet för att få en skymt av brudparet. I juni var det dags för smekmånad och resan gick till Alberta i Kanada. Resorten de valt ut har både kungligheter och världsstjärnor semestrat på.

I oktober gick hovet ut med nyheten om att Meghan och Harry väntade barn! Sedan dess har det spekulerats vilt kring om huruvida det är tvillingar på gång och vilket kön bebisen kommer ha. Nu är det alltså äntligen dags för bebisen att göra sin entré! Ett stort grattis och all lycka till säger vi till de nyblivna föräldrarna!
Meghan som gravid.

Se videon när Harry berättar om pappalyckan här!

Läs mer:

Därför kommer Meghan och Harrys baby att bli helt unik

Nu är det nära! Harry och Meghan har flyttat till sitt nya hem

Prinsparet Harry och Meghan slog rekord – hyllas av kungligheter

Foto: TT