Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harrys önskan för barnens relation med Charles: "Högst osannolikt"

18 apr, 2023, 09:00 
AvFelicia Plåt
Charles, Meghan och Harry
Harry kommer att närvara på Charles kröning trots sin sons 4 års dag. FOTO: TT

Prins Harry vill att barnen ska få bekräftelse från kungahuset.

Annons

Den stora kröningen börjar närma sig för kung Charles och drottning Camilla. Det var många som spekulerade kring om Harry och Meghan kommer att delta på ceremonien eller inte. Men under förra veckan bekräftade hovet att Harry kommer närvara medan Meghan och barnen stannar hemma i USA.

Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas utBrand logo
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut

Kröningen infaller den 6 maj vilket redan är en speciell dag för prinsparet. Deras äldsta son prins Archie fyller nämligen 4 år på samma dag. Vilket gjorde det svårare för hela familjen att delta på kröningen.

Vill att kungen ska visa uppskattning

Harry har länge vela att sina barn ska erkännas och få den uppmärksamheten de förtjänar av det brittiska kungahuset. Precis lika mycket som de resterande barnbarnen. Och att kröningen och födelsedagen skedde på samma dag såg de som ett ypperligt tillfälle för Charles att visa sin uppskattning till sitt barnbarn.

Annons

Planen var att kungen skulle under en kröningslunch höja sitt glas åt lille Archie och ge honom en hjärtlig nick. Vilket kungen mer än gärna gick med på. Men eftersom enbart en av fyra i prinsfamiljen kommer att närvara är det minst sannolikt att detta kommer ske. En källa till Daily Mail sa följande:

Prins Archie
Prins Archie fyller år samma dag som kungens kröning. Foto: TT

– Kungen övervägde att ge en skål till Archie. Men med ingen av Sussex familjen på plats vid lunchen, är det högst osannolikt att han skulle göra det i deras frånvaro.

Hela händelsen beskrivs som en dragkamp mellan familjerna. Och det sägs att Harry tycker det är riktigt triggande att gräla om regler och hierarki.

"In och ut-jobb"

På grund av att Archie inte kommer kunna följa med till London kommer även vistelsen för Harry att bli kort. Harry beskriver vistelsen som ett "in och ut-jobb" och den kungliga experten Jennie Bond instämmer:

– Det kommer definitivt bli ett snabbt besök, och ett besvärligt sådant, säger hon till GB News.

Det sägs att vistelsen kommer vara ungefär 36 timmar. Han kommer vara i London för att visa sitt stöd för sin far och direkt efter ta 10 timmars flyget tillbaka till Los Angeles. För att vara på plats för en födelsedagsmiddag och att natta sin nyblivna 4:a åring.

Annons