Harrys ord väcker ilska i Buckingham Palace – anklagar prins Philip

Prins Harry Meghan Markle

Harry och Meghan fortsätter att avslöja familjehemligheter. Nu senast är det prinsen som kommer med ett uttalande om sin barndom – och pappa Charles.

Ett uttalande från prins Harry har återigen skapat ringar på vattnet i Buckingham Palace, den här gången är det från hans medverkan i skådespelaren Dax Shepards podcast, där han berättade om sin barndom.

Han jämförde sin egen uppväxt med sin pappa Charles, och menade att det inom familjen har ärvts en ”cykel av genetisk smärta och lidande”, något Charles då ska ha upplevt med sin egen pappa, prins Philip.

Missnöje i hovet – efter Harrys ord

Det här har skapat ytterligare missnöje bland drottningens medarbetare i Buckingham Palace, enligt uppgifter till Daily Mail.

”Folk är helt förskräckta över hur han kunde göra så här mot drottningen när hertigen av Edinburgh knappt ens har satts i graven. Att dra in sin farfar i det här är chockerande och respektlöst” säger en medarbetare till Daily Mail.

Det har nu gått så långt att det inom hovet finns en vilja om att prins Harry och Meghan ska avsäga sig sina titlar helt och hållet.

”Hertigen av Sussex har nu lagt stor vikt vid att påtala att han inte är annorlunda än någon annan och i samband med det attackerat den institution som han säger har orsakat honom så mycket smärta. Det är en växande känsla av att om du ogillar institutionen så mycket så bör du inte ha titlarna.” berättar medarbetaren för tidningen.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket